Man skulle kunna läsa rubriken och så har man hela receptet. Det här är en prima förrätt och det är verkligen inga konstigheter men så otroligt gott. Jag har mina pistagenötter och så köpte jag paraguayo persikor som egentligen inte var mogna men som typ snabbmognar om man steker/grillar dem.
Burrata har verkligen blivit en grej och det kan man ju fatta. Gräddigt, ostigt och gott till allt. Ytterligare en liten detalj med den här rätten är att grilla citronen också. De händer helt klart något när den karamelliseras av hettan. Den blir både snyggare och godare. Basilka och mynta är en fin blandning örter till de här men även timjan funkar fint.
Rysliga persikor
Alltså jag har en liten bekännelse. Jag klarar inte av luddet på persikor och aprikoser. Jag får ryser bara jag pratar om det. Tanken på att känna skinnet mot tänderna är gör att håren på armarna reser sig. Det är såå märkligt och lite trist eftersom jag älskar smaken av persika. Tack och lov finns nektariner!! Men ibland vill jag ha persikor och då är ju att tillaga dem en lösning på luddproblemet för då bränns “håren” av.
Du behöver det här till 4 personer
- 2 burratas
- 3 persikor
- 2 msk rostade, hackade pistagnötter (mandel eller pumpakärnor är också gott)
- 1 citron
- en handfull blad mynta och basilika
- olivolja
- svartpeppar och en yttepytte nypa salt (valfritt)
Gör så här
Ta fram burratan så att den är rumstemperarad. Det gör verkligen skillnad på smakupplevlesen jämför med en kylskåpskall boll.
Skär persikan i båtar
Hetta upp en stekpanna med 1 dryg msk olivolja och stek persikorna och citronhalvorna på hög värme så att de snabbt får färg men behåller lite spänst.
Bred ut burratan på tallriken. Lägg upp persikan och toppa med örter, pistagenötter och pressa lite av citronen över. Resten av citronen brukar jag låta var och en pressa över.
Ta ett tag med pepparkvarnen och ringla över lite mer olivolja.
Lämna ett svar