Jag är hundra procent lag ”frukt i mat”. Men jag drar gränsen vid banan som jag inte kan förmå mig att äta varm om den inte är i en dessert. Jag tycker att frukt i mat ska bidra med kontrast både i textur och smak och där funkar det bättre med bär, och stenfrukter.
Sen har vi det här med köpetortillas som jag också har ett kluvet förhållande till. De går bara inte att äta rakt upp och ner utan att de fastnar i gommen. Å andra sidan är de bra att ha hemma för det är så mycket man kan stoppa i ett tortillabröd. Min lösning är att steka upp dem i lite olja och kryddor. Det blir en helt annan grej. Som en blandning av Birria taco och tostada med både mer smak och krispiga kanter.
Den här snabba lunchen är resultatet av överskott på päron och kylskåprensning. Man kan tänka sig en liten klick majo eller gräddfil här men jag tyckte faktiskt inte att det behövdes avokadon sätter check för såsbehovet.
Du behöver det här för 1 portion
- 2 små tortillabröd
- 1 msk olivolja
- 1/2 spiskummin
- 1 avokado
- 1/2 päron
- 1/2 burk tonfisk i olja
- 1/2 salladslök
- lime, chiliflakes, salt och koriander till smaksättning
Gör så här
Hetta upp en stekpann med lite olivolja och spiskummin.
Stek tortillan på båda sidor så att de är lite krispiga i kanten och fortfarande mjuka i mitten.
Mosa avokadon och skiva päronet.
Bred ut avokadon på tortillan och salta lite. Toppa med tonfisk, päron, salladslök, koriander och olivolja.
Smaka av med lime och chiliflakes.
Lämna ett svar