• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Tostadas med tonfisk, päron och avokado

Tostadas med tonfisk, päron och avokado

Cina · september 12, 2023 · Leave a Comment

Jag är hundra procent lag ”frukt i mat”. Men jag drar gränsen vid banan som jag inte kan förmå mig att äta varm om den inte är i en dessert. Jag tycker att frukt i mat ska bidra med kontrast både i textur och smak och där funkar det bättre med bär, och stenfrukter.

Sen har vi det här med köpetortillas som jag också har ett kluvet förhållande till. De går bara inte att äta rakt upp och ner utan att de fastnar i gommen. Å andra sidan är de bra att ha hemma för det är så mycket man kan stoppa i ett tortillabröd. Min lösning är att steka upp dem i lite olja och kryddor. Det blir en helt annan grej. Som en blandning av Birria taco och tostada med både mer smak och krispiga kanter.

Den här snabba lunchen är resultatet av överskott på päron och kylskåprensning. Man kan tänka sig en liten klick majo eller gräddfil här men jag tyckte faktiskt inte att det behövdes avokadon sätter check för såsbehovet.

Du behöver det här för 1 portion

  • 2 små tortillabröd
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 spiskummin
  • 1 avokado
  • 1/2 päron
  • 1/2 burk tonfisk i olja
  • 1/2 salladslök
  • lime, chiliflakes, salt och koriander till smaksättning

Gör så här

Hetta upp en stekpann med lite olivolja och spiskummin.

Stek tortillan på båda sidor så att de är lite krispiga i kanten och fortfarande mjuka i mitten.

Mosa avokadon och skiva päronet.

Bred ut avokadon på tortillan och salta lite. Toppa med tonfisk, päron, salladslök, koriander och olivolja.

Smaka av med lime och chiliflakes.

Filed Under: Comfortfood, Snabblunch Tagged With: taco, Tostada

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB