På en notis i mitt planeringsblock står det som en påminnelse till mig själv: ”Bjud på något personligt!” De flesta dagar tänker jag att det verkligen inte är mycket att berätta. Mina dagar går på en ganska bra rutin. Jag masar mig upp, sätter på mig träningskläder (för jag tror att jag kommer träna varje dag), jobbar med mitt ”riktiga” jobb det första jag gör. Dvs där jag jobbar som konsult med PR- och varumärkesstrategi för små och medelstora företag främst inom livsmedelsbranschen. Jag är mest effektiv på morgonen innan hjärnan börjat få en massa andra idéer om vad som skulle vara spännande att hitta på just den dagen. Framåt lunch börjar jag fundera på ett inlägg som jag snor ihop, plåtar och äter och rundar av med en promenad.
Sen försöker jag jobba vidare med det ”riktiga jobbet” men allt som oftast börjar tankarna vandra framåt 16-tiden och då skriver jag ihop mina recept, eller klipper en film. Börjar klura på middagen och uträttar ärenden, och klämmer i bästa fall in ett träningspass på hemmaplan.
Tankevurporna och att vara nöjd med sig själv
På kvällarna är jag som alla andra. Äter middag, tar hand om köket, kollar läxor, övningskör med ungdom, glor på TV, evighetsscrollar, letar matinspiration, somnar, snarkar osv…
Däremellan gör jag 1 miljon tankevurpor, kommer på och glömmer bort saker i samma takt. Ibland känns det som jag går på speed och ibland som att jag är världens främsta prokrastinerare och latmask. Jag har lärt mig vem jag är och hur jag fungerar och nöjd med den människan med brister och allt. Försöker att inte racka ner så mycket på mig själv dåliga dagar utan istället titta på vad jag åstadkommit. Det brukar inte vara så pjåkigt även om jag alltid noterar att det finns utrymme för förbättring. Men man ska ju ha något att göra nästa dag också.
Nästa gång ska jag berätta om att jag lajvar krögare på fredagar!
… och så var det hummusen då
Det blir många varianter av hummus här på bloggen. Men det är för att jag alltid har det i kylen och för att jag aldrig tröttnar på variationerna. Det är mättande, smakrik, bra och billig mat.
Till just den här har jag dressat örterna. I det här fallet blev det blasten på blekselleri som man absolut inte ska slänga. Den är helt enkelt för god för ett sånt öde. Har du inte selleri så är persilja lika gott.
Du behöver det här till 1 portion
- 5 msk hummus (recept hittar du här)
- 2 nävar cocktailtomater
- 1/4 rödlök
- 2 msk selleriblast
- 1/2 msk olivolja
- 1 tsk citronjuice
- 1/2 tsk chiliflakes (har du provat Urfa bieber?)
- salt och peppar
- 2 msk Dukkah (recept hittar du här)
Gör så här
Mixa hummusen och lägg upp så mycket som du vill ha i din skål.
Förbered Dukkahn om du inte redan har en färdig burk.
Dela tomaterna och skiva rödlöken tunt.
Plocka av selleriblasten och bland hela blad med citron och olivolja.
Toppa hummusen med tomaterna, sellerin, chiliflakes och Dukkah. Smaka av med lite olivolja och salt.
Lämna ett svar