Den gooooooodaste sallad jag smakat, ALLA kategorier!!!
Så fina ord måste man bara få skryta med. Och hur sjukt att jag inte lagt upp receptet här. Kanske för att de enklaste grejer lätt blir bortglömda. En annan anledning kan vara att jag inte ansträngde mig och tog en ordentlig bild. Ni får helt enkelt tro mig och den följare som också berättade att hon gjort en hel bunke så att den skulle räcka hela veckan. Jag blir alldeles varm i hjärtat av sånt.
Jag äter den till mina pankopanerade kycklingfiléer med lite kapris eller fisk i alla former. Panerad, mandelbakad eller grillad. Och när jag ätit upp proteinet äter jag en portion till av salladen. Den är syrlig, saftig, smakrik och bara jättegod.
Ingredienser 4 portioner
- 4 msk majonäs
- 3 msk turkisk yoghurt
- zest och juice från ⅓ citron
- 1 msk finhackad dragon
- 2 tsk dijonsenap
- 1 strimlat grönt äpple
- ½ tunt skuret fänkålsstånd
- ½ tunt skuret spetskålshuvud
- salt och peppar
Gör så här
Blanda majonäs, yoghurt, citron, dragon, och dijon direkt ner i en salladsskål. Smaksätt med lite salt och peppar.
Skiva spetskål, fänkål och äpple tunt och direkt ner i skålen. Om du har en mandolin så är det till sånt här du ska använda den.
Blanda, smaka av och servera.
Lämna ett svar