Det här receptet brukar få det att hända grejer på mitt Instagram. Med all rätt, för jag tycker det är så gott och det är otroligt praktiskt att ha när man ska svänga ihop en snabblunch. När man marinerar äggen blir de fastare i vitan och gulan blir tjock och krämig. Dessutom tar de upp smakerna från marinanden på bästa tänkbara sätt och så använder man såklart marinaden som sås.
Äggen vill marinera minst ett dygn innan du äter dem. Sen tycker jag de håller ganska länge men jag har aldrig haft marinerade ägg i kylen utan att äta up dem inom 4-5 dagar. Du behöver en bra chiliolja och mitt senaste recept på chiliolja hittar på på instagram @lunchhemma Men jag har ett recept här på bloggen också och det hittar du t.ex här. Sen behöver du bara ägg, ponzu och en salladslök.
Planeringen här är att göra chilioljan först och sen koka äggen och låta båda svalna samtidigt. Äggen kokar jag i 6 minuter från första bubblan sen skalar jag under kallt vatten. Ett av många knep som ibland funkar och ibland inte. Ett annat är att knacka håll på den breda botten först och i luftbubblan där få med sig det tunna skinnet och funkar inte det så tar man en matsked och gröper ur skalet helt enkelt.
Ingredienser
- 6-8 ägg
- 1 dl chiliolja
- 1 dl ponzu
- 1 salladslök
Gör så här
Koka äggen i 6 minuter och låt svalna
Skala och lägg i glasburk med tätslutande lock.
Hacka salladslöken och blanda chiliolja med ponzu.
Häll över äggen så att de täcks.
Låt marinera 1-2 dygn .
Klart!
Lämna ett svar