• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Bloggen maten och jag
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Frukost / Gröt med kanelrostade solroskärnor och smörstekta äpplen

Gröt med kanelrostade solroskärnor och smörstekta äpplen

Cina · oktober 19, 2023 · Leave a Comment

Klart man kan äta gröt till lunch, …och middag faktiskt. Man ger den bara lite extra kärlek. I mitt fall är det solroskärnor som jag rostar i smör, kanel och en nypa salt. Äpplen eller päron som steks i smör är perfekt till och så lite honung på det. Jag föredrar varm mjölk. Annars kallnar allt och man äter för fort. En smaksak såklart.

Eftersom jag lägger lite omsorg på tillbehören får min gröt gå i mikron. Jag kör den på 600 kWh så att den inte kokar över i mikron.

Ingredienser 1 portion

  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 äpple
  • 1 1/2 msk smör
  • 2 msk solroskärnor
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 nypa salt
  • Mjölk
  • Honung

Gör så här

Blanda havregryn, vatten och salt.

Klyfta äpplet

Hetta upp en stekpanna med smör.

I en halvan av stekpannan rostar du solroskärnor med kanel och en nypa salt. I andra halvan vill du ha merparten av smöret som du steker du äppelklyftorna.

Under tiden, kör gröten på 2 minuter i mikron. Om den är allt för vattnig kan du köra ett par sekunder till men jag tycker den brukar sätta sig.

Servera gröten med varm mjölk, äppelklyftor, de rostade solroskärnorna och honung på toppen.

Filed Under: Frukost, glutenfritt, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Gröt, Grötlunch, Havregrynsgröt

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Bulgur Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ricotta Sobanudlar soppa Spenat Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Carnitas på julskinka och revbensspjäll
  • Lussebullebrûlée
  • Ceviche på gravad lax
  • Smashed brysselkål med Västerbottensost
  • Pasta med grönkål- och mandelpesto
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2023