Klart man kan äta gröt till lunch, …och middag faktiskt. Man ger den bara lite extra kärlek. I mitt fall är det solroskärnor som jag rostar i smör, kanel och en nypa salt. Äpplen eller päron som steks i smör är perfekt till och så lite honung på det. Jag föredrar varm mjölk. Annars kallnar allt och man äter för fort. En smaksak såklart.
Eftersom jag lägger lite omsorg på tillbehören får min gröt gå i mikron. Jag kör den på 600 kWh så att den inte kokar över i mikron.
Ingredienser 1 portion
- 1 dl havregryn
- 2 dl vatten
- 1/2 tsk salt
- 1 äpple
- 1 1/2 msk smör
- 2 msk solroskärnor
- 1/2 tsk kanel
- 1 nypa salt
- Mjölk
- Honung
Gör så här
Blanda havregryn, vatten och salt.
Klyfta äpplet
Hetta upp en stekpanna med smör.
I en halvan av stekpannan rostar du solroskärnor med kanel och en nypa salt. I andra halvan vill du ha merparten av smöret som du steker du äppelklyftorna.
Under tiden, kör gröten på 2 minuter i mikron. Om den är allt för vattnig kan du köra ett par sekunder till men jag tycker den brukar sätta sig.
Servera gröten med varm mjölk, äppelklyftor, de rostade solroskärnorna och honung på toppen.
Lämna ett svar