Får du gravlax kvar på julbordet så kan du göra dig en liten förrätt som påminner om Ceviche. Riktigt fräscht efter all julmat. Här kan du variera. T.ex använda mango, eller päron istället för äpplen eller använd rödlök, salladslök eller schalottenlök. Hör du till dem som absolut inte gillar koriander så tar du persilja och/eller mynta.
Jag skojade till det och gjorde chips på rispapper eftersom det är det mest tillfredställande man kan ägna sig åt och varje papper tar 2 sekunder på sig att bli till små ljuvliga moln av krisp. Men knäckebröd, tunnbröd eller en uppstekt torr brödbit av valfri sort funkar också.
Ingredienser
- 250 g gravad lax
- 1 äpple /alternativt päron, mango
- Juice från ½ citron/lime
- 1 msk finhackad lök gräslök/rödlök/salladsök/schalottenlök
- 1 msk finhackad, färsk ingefära
- 1 chili av valfri sort
- 1 kruka färsk koriander
- Salt och peppar efter smak (varje gravning har sin grad av sälta och kryddning)
Gör så här
Hacka alla ingredienser smått och blanda.
Låt stå i 30 min innan servering.
Lämna ett svar