Ibland lagar jag så snabb och enkel mat att jag glömmer bort att jag ska lägga upp bilder och recept här. Märkligt med tanke på att det är just vad den här bloggen handlar om.
Det här är i varje fall en riktigt snabblunch med lite lyxfeeling över sig ändå. Svartkålen kan ersättas mot grönkål. Har du inte Västerbottensost så ta vad du har och som ersättning till de picklade senapfröna, varför inte testa med något annat picklat, t.ex. lök eller cornichonger?
Jag har allt som oftast en burk picklade senapsfrön i kylen. Tycker det är en bra-att-ha-grej för just den här sortens luncher. Recept hittar du här.
Ingredienser 1 portion
- 3 ägg
- 1 msk vatten
- 4 blad svartkål
- 1/2 krm muskot
- 2-3 msk riven Västerbottensost
- 1 1/2 msk picklade senapsfrön
- olivolja, salt och peppar
Gör så här
Skölj och skiva svartkålen. Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja. Stek upp kålen så att den mjuknar. Salta och peppra lätt och riv över muskotnöten.
Vispa ihop ägg, vatten och ytterligare en nypa salt.
Häll äggen över svartkålen och rör lite i äggröran för att få in lite luft och textur.
Vik omeletten på mittan och lägg upp på tallriken. Riv över osten och toppa med de picklade senapsfröna .
Lämna ett svar