• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / glutenfritt / Svartkålsomelett med Västerbottensost och picklade senapsfrön

Svartkålsomelett med Västerbottensost och picklade senapsfrön

Cina · december 22, 2023 · Leave a Comment

Ibland lagar jag så snabb och enkel mat att jag glömmer bort att jag ska lägga upp bilder och recept här. Märkligt med tanke på att det är just vad den här bloggen handlar om.

Det här är i varje fall en riktigt snabblunch med lite lyxfeeling över sig ändå. Svartkålen kan ersättas mot grönkål. Har du inte Västerbottensost så ta vad du har och som ersättning till de picklade senapfröna, varför inte testa med något annat picklat, t.ex. lök eller cornichonger?

Jag har allt som oftast en burk picklade senapsfrön i kylen. Tycker det är en bra-att-ha-grej för just den här sortens luncher. Recept hittar du här.

Ingredienser 1 portion

  • 3 ägg
  • 1 msk vatten
  • 4 blad svartkål
  • 1/2 krm muskot
  • 2-3 msk riven Västerbottensost
  • 1 1/2 msk picklade senapsfrön
  • olivolja, salt och peppar

Gör så här

Skölj och skiva svartkålen. Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja. Stek upp kålen så att den mjuknar. Salta och peppra lätt och riv över muskotnöten.

Vispa ihop ägg, vatten och ytterligare en nypa salt.

Häll äggen över svartkålen och rör lite i äggröran för att få in lite luft och textur.

Vik omeletten på mittan och lägg upp på tallriken. Riv över osten och toppa med de picklade senapsfröna .

Filed Under: glutenfritt, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Omelett, Svartkål

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB