Sötpotatis är otroligt gott. Allra godast om man rostar den ordentligt i ugnen så att den har lite brända kanter. Då tycker jag att den håller formen bra också. Ju mindre tärningar desto kortare tillagningstid. Sen har jag Paneer till den rätten. Ärligt talat smakar den inte jättemycket. De är lite mjukare och lite mindre salt än halloumi vilket jag föredrar i rätter som den här och precis som sötpotatisen blir den så god med de karamelliserade kanterna.
Röd currypasta är en favorit när det kommer till genvägar. Det behövs nästan ingen mer krydda för att soppan ska bli komplett. Men lite fisksås och lime gör den bättre.
Du kan välja att göra en mer grytaktig rätt och minska på vattnet eller så göra en soppa som jag gjort här.
Ingredienser 2 portioner
- 1 burk kokosmjölk
- 1-3 dl vatten
- 2-3 tsk röd currypasta
- 1 stor sötpotatis
- 1 paneer ca 225 g
- 1 msk olja
- 1 msk fisksås
- juice från 1 lime
- salt efter smak
- 2 salladslökar
- koriander
Gör så här
Sätt ugnen på 220 grader
Skala och tärna sötpotatisen i små kuber ca 2×2 cm
Vänd dem i olja och salt och häll upp på en plåt och rosta i ugnen ca 25-30 min. De ska få mycket färg men se upp så att de inte bränns vid.
Under tiden, kokar du upp kokosmjölk och vatten (1-3 dl beroende på om du vill ha soppa eller gryta) med den röda currypastan. Börja med 2 tsk och addera efter smak.
Bryt isär eller tärna paneerosten och stek den i en het panna med neutral olja. Du vill få en brynt utsida.
Smaka av den röda curryn med fisksås och limejuice och ev salt
Häll upp soppan i skålar och tillsätt paneer och sötpotatis och servera soppan/grytan med tunt skivad salladslök och koriander.
Lämna ett svar