• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Röd curry rostad sötpotatis och paneer

Röd curry rostad sötpotatis och paneer

Cina · januari 12, 2024 · Leave a Comment

Sötpotatis är otroligt gott. Allra godast om man rostar den ordentligt i ugnen så att den har lite brända kanter. Då tycker jag att den håller formen bra också. Ju mindre tärningar desto kortare tillagningstid. Sen har jag Paneer till den rätten. Ärligt talat smakar den inte jättemycket. De är lite mjukare och lite mindre salt än halloumi vilket jag föredrar i rätter som den här och precis som sötpotatisen blir den så god med de karamelliserade kanterna.  

Röd currypasta är en favorit när det kommer till genvägar. Det behövs nästan ingen mer krydda för att soppan ska bli komplett. Men lite fisksås och lime gör den bättre.  

Du kan välja att göra en mer grytaktig rätt och minska på vattnet eller så göra en soppa som jag gjort här. 

Röd curry med rostad sötpotatis och paneer

Ingredienser 2 portioner

  • 1 burk kokosmjölk
  • 1-3 dl vatten 
  • 2-3 tsk röd currypasta
  • 1 stor sötpotatis
  • 1 paneer ca 225 g
  • 1 msk olja
  • 1 msk fisksås
  • juice från 1 lime
  • salt efter smak 
  • 2 salladslökar
  • koriander

Gör så här

Sätt ugnen på 220 grader

Skala och tärna sötpotatisen i små kuber ca 2×2 cm

Vänd dem i olja och salt och häll upp på en plåt och rosta i ugnen ca 25-30 min. De ska få mycket färg men se upp så att de inte bränns vid. 

Under tiden, kokar du upp kokosmjölk och vatten (1-3 dl beroende på om du vill ha soppa eller gryta)  med den röda currypastan. Börja med 2 tsk och addera efter smak. 

Bryt isär eller tärna paneerosten och stek den i en het panna med neutral olja. Du vill få en brynt utsida. 

Smaka av den röda curryn med fisksås och limejuice och ev salt 

Häll upp soppan i skålar och tillsätt paneer och sötpotatis och servera soppan/grytan med tunt skivad salladslök och koriander. 

Filed Under: Asiatiska smaker, glutenfritt, Laktosfritt, Soppa, Vegetariskt Tagged With: Paneer, Röd curry, Sötpotatis

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB