• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Nudlar i het jordnötsbuljong

Nudlar i het jordnötsbuljong

Cina · januari 17, 2024 · Leave a Comment

Den här lunchen är ett allt-gott-går-att-blanda ihopkok.  Jag var på Oriental Supermarket och köpte så mycket fina grönsaker. Om det något jag älskar att köpa där så är det svamp och olika sorters spenat och salladskål.  Fick bl.a med mig lite kejsarhatt/kungsmussling och Choi Sam/Blomsellerikål med mig hem. Kungsmussling är en smakrik svamp som, precis som ostronskivling, har en ganska köttig textur. Om du inte har tillgång till en asiatisk butik så brukar de flesta butiker ha både pak choi och salladskål vilka båda är bra ersättare till Choi Sam. På svampfronten gäller samma sak. En helt vanlig champinjon funkar också.

Efter butiksbesöket var jag så sugen på allt jag hade med mig hem att det fick bli ett ihopkok av sånt jag älskar. För enkelhetens skull kokade jag ägget, svampen och kålen i samma vatten som nudlarna. Om du har marinerade ägg så passar de perfekt att ha i det här.   

Ingredienser 1 portion

  • 3 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 tsk gochujang
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 kungsmussling/kejsarhatt 
  • en näve Choy Sum/Blomsellerikål (alt salladskål eller Pak Choy)
  • ca 70 g valfria nudlar
  • 1 ägg 
  • 1 salladslök

Gör så här

Skiva svampen och salladskålen 

Koka upp 1,5 liter vatten med 1,5 tsk salt. Skölj av ägget och koka upp med vattnet och koka i 6 minuter innan du fiskar upp det och lägger i kallt vatten. Efter 2 min lägger du i svampen och salladskålen i samma kokvatten låter dem koka 4 min.

Fiska upp kål och svamp och lägg i en serveringsskål men behåll vattnet för att koka nudlarna i och följ tillagninsinstruktionerna. 

I en annan kastrull kokar du upp 3 dl vatten med en buljongtärning, gochujang och jordnötssmör. 

Skala och dela ägget och lägg i skålen med kålen, svampen och nudlarna. Häll över buljongen och toppa med skivad salladslök. 

Filed Under: Asiatiska smaker, Comfortfood, glutenfritt, Laktosfritt, Soppa, Vegetariskt Tagged With: Choi Sam, Kungsmussling, Nudlar

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB