Det är med att trappa ner på köttet är en utmaning. Inte för egen del utan för att jag har två tonårssöner som växer, tränar och gillar kött. Därför är min linje att jag minskar mitt eget köttätande i första hand och trappar ner på deras gradvis. Det gäller att hitta annan god mat att laga. Just Tofu har de faktiskt alltid varit öppna för. Kanske för att den kan bli precis det man vill att den ska bli men är ingenting utan det man gör med den. (hängde ni med?)
Just den här glazen är något jag gör ganska ofta. Den funkar otroligt bra med både kyckling och lamm. Det är ingen hemlighet att jag älskar Harissa och drar gärna på lite extra. Du kan prova dig fram. Bra smakkompisar med Harissa är just honung och smör. Det rundar av hettan lite.
Lyckas med ”sticky tofu”
Sam vanligt har jag gjort en film som finns på mitt instagramkonto @lunchhemma där ser du hur jag lagar rätten steg för steg. Jag panerar alltså tofun i kanel, mjöl och lite salt för att den ska bli krispig i pannan först och sen suga upp glazen ordentligt och bli sticky eller klibbig om vi nu ska snacka svenska.
Sött och starkt gillar syrligt
Det perfekta tillbehöret till det kryddiga är något syrligt och fräscht. Den här salladen svänger du snabbt ihop. Var inte rädd för chilin i salladen. Det är en annan sorts hetta än den i Harissan och de funkar så bra ihop.
Ingredienser
- 2 msk olja
- 230 g extra fast tofu
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk kanel
- ½ tsk salt
Glaze
- 1 msk honung
- 2 msk harissa
- 1 msk soja
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 msk rostade sesamfrön( kan adderas efter stekning också)
Coleslaw
- ½ huvud spetskål
- 3 msk majonäs
- juice från 1 lime
- 1 röd chili
- 2 msk, hackad färsk mynta
- 2 salladslökar
Gör så här
Börja med salladen.
Blanda majonäs och limejuice i botten av en skål.
Strimla över spetskål, och addera hackad mynta, fint strimlad chili, salladslöken och blanda väl.
Tärna tofun och panera den i en blandning av kanel, salt och mjöl.
Blanda ingredienserna till glazen.
Hett upp en panna med neutral olja och stek tofun tills den är krispig på alla sidor.
Tillsätt glazen och sesmafrön och rör runt tills tofun sugit upp alla glaze.
Servera med salladen.
Lämna ett svar