Jobbet som måste göras
Nu sitter den där post-it lappen på skärmen och påminner mig om att skriva något personligt. Inte alltid självklart för mig. Jag vill ju mest laga min mat och dela med mig av allt jag lär mig. Men det har jag inte heller varit särskilt bra på under senaste tiden. Anledning: som frilans måste man ibland ut och ragga jobb. Något som är svårare än det varit på länge. Jag har haft turen att jobben har ofta kommit till mig. Men i långkonjunkturens efterdyningar kan jag inte räkna med det. Så nu har letandet efter nya uppdrag tagit all min tid. Man måste ha bra material, fundera på vem man vill jobba med, vad man kan hjälpa dem med och sen hitta rätt person och slutligen se till att man får chans att presentera sig själv. Jag gillar alla bitar av det jobbet, ända fram till presentera sig själv biten. Jag är inget stort fan av att ringa kalla säljsamtal. Så när allt det här ska göras brukar jag bara ta tjuren vid hornen och köra fullt ut vilket betyder att jag inte hinner med allt det roliga med att laga mat, fota, filma, klippa osv.
Äntligen en tofu med smak!
Idag hann jag i varje fall skapa en liten lunch på den rökta tofun jag haft i kylen så länge. Av alla vegetariska proteinkällor är tofu min favorit. Utan att dissa alla produkter därute (det finns många bra) så har jag inte så stort behov av dem som försöker härma. Dvs färs, burgare, och bullar. Tofu, smakar inte heller mycket och man får jobba en hel del själv med smaken. Men inte med den rökta! Den är god som den är. Jag använde mig av Yipins Alspånsröka tofu och den blev otroligt god till de krämiga gochujangnudlarna och det pocherade ägget. Riktig comfort food!
Ingredienser 1 portion
- Nudlar valfri sort
- 1 1/2 tsk gochujang
- 1 1/2 tsk mirin
- 1 1/2 tsk ljus soja
- ca 70 -100 g alspånsrökt tofu
- 1/2 tsk sesamolja
- 1 tsk rapsolja
- 1 ägg
- 1 tsk ättika
- 1 salladslök
Gör så här
Blanda gochujang, mirin och soja i botten av skålen du ska servera i.
Laga nudlarna enligt förpackningsinstruktionerna.
Koka upp en liten kastrull med ättika och vatten för att pochera ägget i, lämna det att sjuda tills det är dags att pochera ägget.
Skiva salladslöken
Hetta upp en liten stekpanna med rapsolja och smula/tärna mer tofun i den. Stek i ca 1 minut till tofun fått färg och blivit lite krispig. Häll i sesamoljan och blanda väl och stäng sedan av plattan.
Knäck ägget i en liten skål. Använd en sked för att skapa en virvel i vatten/ättiksblandningen och häll i ägget. Virveln gör att äggvitan sluter sig kring gulan. Låt ägget sjuda i 3 minuter.
Under tiden blanda nudlarna med gochujangsåsan, lägg på tofun och när ägget är klart lägger du det direkt på nudlarna.
Toppa med salladslöken.
Lämna ett svar