Alltså det är varken fel på en tallrik pasta eller macka till lunch. Det kan bli både gott och mättande, men efter ett tag också ganska trist. För att råda bot på det här jag näst intill blivit proffs på att pimpa mina luncher.
Pesto – inte bara en röra
Jag tycker Pesto är gott till det mesta eller förresten, det är faktiskt gott till allt. När vi snackar pesto tror jag ni tänker på samma sak som jag, dvs basilika, pinjenötter, parmesan (och/eller Peccorino) vitlök och olivolja i en härligt grön röra som lite snajdigt kallas för Pesto Genovese.
MEN en pesto är ju faktiskt bara ett namn för röra typ. Och i en röra kan man röra ner precis vad man vill. För att kicka igång fantasin kan man ju börja med beståndsdelarna i en den italienska klassikern. Dvs Ngt grönsaksaktigt, något nötaktigt något ostaktigt och ngt oljeaktigt.
Morotspesto med pasta
Jag har alltid morötter hemma. De är billiga, håller länge och funkar som utfyllnad till mycket. Ofta spelar de birollen men här får de huvudrollen.
Skala en morot eller två och skär i bitar som tas emot väl av din mixer. Släng ner i mixern tillsammans med en halv näve hasselnötter, och någon slags ost. Fetaost är väldigt gott, riven Västerbottensost eller varför inte Keso om du vill ha en mildare och magrare pesto. Släng i en halv vitlöksklyfta och lite olja och tryck på fullt sprut. har du lite persilja hemma är det gott att krydda med. Salta och peppra. Medan du gjort peston har pastan kokat klart.
Lämna ett svar