Nu är det vår och man vill inget hellre än att få förflytta matlagningen utomhus. En sallad med blandade grillade och färska grönsaker är perfekt för en matig helglunch. Servera den med en grillad köttbit, lax, kyckling eller halloumi och en god Sean Connery sås till det.
Grönsaker som passar bra på grillen
Idag väljer jag broccoli, zucchini och gemsallad som jag grillar i halvor. Du kan också välja t.ex. fänkål, haricovert, rödkål, sparris osv. Men jag vill speciellt pusha för att grilla sallad och välj då en som håller ihop på grillen annars blir det stökigt.
Preppa grönsakerna med lite olja och salt. Jag tillsätter lite turkisk chili för den är så mild och passar fint till grönsakerna. Sen är det bara att grilla! Lägg på grönsakerna i omgångar eftersom de har olika grilltid. Zucchini först, sen broccoli och sist gemsalladen som bara ska få sig en lätt kyss av grillen.
Nu gör det inget om dina grillade grönsaker svalnar lite innan du mixar dem med resten av din sallad.
Den mixade salladen
Jag gillar en helt grön sallad så i dagens sallad har jag följande:
- En påse mixade blad med ruccola, mangold, bladspenat osv.
- En gurka för den bryter så friskt mot det grillade
- En handfull färsk mynta
- En handfull bladpersilja eller koriander
- En salladslök
- Saften från en lime
- Olivolja
Mixa allt och lägg i de avsvalnade, grillade grönsakerna. Pressa limen och ringla lite olivolja över. Servera med Sean Connery såsen och dina övriga tillbehör.
Lämna ett svar