• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Svinnsmarta luncher för livsnjutare

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grillat / Lunchpreppa i helgen

Lunchpreppa i helgen

Cina · maj 2, 2020 · Leave a Comment

Det finns grejer som är grymma att ha färdiglagade i kylen och som kommer att göra det tråkigaste lunchprospektet betydligt mer spännande. Därför vill jag rekommendera ugnsgrillade, marinerade grönsaker. Det är så gott när paprikan blir lite söt och karamelliserad och blandar sig med auberginen som är len och krämig och den söta zucchinin. Gör en ordentlig omgång och ät till något grillat i helgen. Spara resten till en omelett, en pasta eller en surdegstoast som du kan se fram emot i veckan.

Det här behöver du:

  • 2 röda paprikor
  • 2 zucchinis
  • 2 auberginer
  • En halv vitlök
  • Olivolja
  • Citron
  • Om du vill: chili, bladpersilja eller färsk oregano
Ugnsgrillade grönsaker
Grönsakerna ska ha ordentligt med färg

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225 grader. Om du har varmluft kör du den på 200 grader så får alla grönsaker färg utan att du behöver byta plats på plåtarna i ugnen.
  • Strimla paprikan i 2 cm breda bitar och skiva auberginen och zucchinin på längden i klyftor. Sprid ut på en plåt med baklåtspapper och lite olja i botten.
  • Skala vitlöken och lägg in hela klyftor och släng med en hel chili om du gillar hetta. (Du kan även välja att ha i vitlöken färsk om du vill ha en lite mer frän smak men då räcker det med 2 klyftor)
  • Ställ in båda plåtarna i ugnen. Nu får du hålla lite koll på grönsakerna. De ska vara på gränsen till brända men de har lite olika tillagningstid. Paprikan brukar bli klar först och zucchinin sist. Byt plats på plåtarna om du märker att de grillas olika. Ta ut plåten och lägg färdiga grönsaker åt sidan så att de inte bränns.
  • När grönsakerna är klara låter du dem svalna en liten stund och lägger sen alla på samma plåt. Häll över ca 1 dl olja, juicen från en citron, den hackade vitlöken och flingsalt. Blanda så att alla grönsaker får sitt.
  • Smaka av och krydda extra med färsk oregano eller bladpersilja och tillsätt mer citron, olivolja salt och peppar om det behövs.

Förvara grönsakerna i en burk i kylen om allt inte går åt. Ta fram dem en stund innan du ska ha dem så hinner oljan bli rinnig och fin.

Bästa sättet att pimpa lunchen

Filed Under: Grillat, Grönsaker, Medelhavssmaker, Snabblunch, Tillbehör, Vegetariskt Tagged With: Aubergine, Citron, Olivolja, Paprika, Surdegstoast, Zucchini

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Broccoli Chiliolja Citron Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Isot Kimchi Krutonger Leftovers Libabröd Majs Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pesto Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Ramslök Rödbetor soppa Spenat Sumak Svartkål Toast Tomatsallad Tomatsås Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Godaste rödbetorna med fetaostcréme – lunch för två eller förrätt för flera
  • Panzanella!
  • Varianter på smörrebröd och gravad äggula
  • Belugalinser och morötter med mizoglaze
  • Norimacka för överblivet ris
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2022