• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / När ett torrt pitabröd blir startskottet till en hel lunch

När ett torrt pitabröd blir startskottet till en hel lunch

Cina · maj 4, 2020 · Leave a Comment

Idag hade jag så fullt upp med att vispa betong att jag alldeles glömde bort er lunch. När vispandet väl var klart var blodsockret så lågt att jag idéerna satt långt inne. Men skam den som ger sig. Ett torrt pitabröd som inte ville bli svinn pockade på min uppmärksamhet. Till sist blev det såhär: Grönkålssallad med vitlöksstekta valnötter och bröd, fetaost, granatäpple och en tahinidressing.

Torrt bröd

Blev det många och udda ingredienser? Det här blir precis lika gott med riven parmesan istället för fetaost, och du kan ersätta sesamdressingen med olivolja och citron samt skippa granatäpplen. Det som gör rätten är att blanda brödet, nötterna och osten med finhackad grönkål. Det blir både smakrikt och mättande.

Grönkålssallad med tahinidressing
Mättande och packat med smaker!

Så här gjorde jag:

  • Smula brödet grovt i en mortel och stek det sedan i olja tillsammans med en hackad vitlöksklyfta tills det börjar få färg. Innan de gått helt klart tillsätter du en näve hackade valnötter (eller vilken sorts nöt som helst) och kör 2 min till.
  • Ställ det stekta brödet och valnötterna åt sidan.
  • Finhacka ett 3-4 rejäla blad grönkål och lägg i en skål. Häll över nöt-och brödblandningen och mixa ordentligt. Man ska få små bitar av allt i varje tugga.
  • Smula över knappt ett halvt paket fetaost och blanda igen. Toppa med granatäpple om du har. Ställ åt sidan och gör din dressing.

Tahinidressing

Det här är en dressing som inte imponerar så mycket när man smakar av den men som smakar desto bättre på en sallad eller till en kebab.

Du behöver:
  • Saften från en halv citron
  • 2 msk Tahini
  • 3 msk olivolja,
  • 1 tsk honung
  • Ev vatten
  • salt och peppar

Vispa ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Tahini är lite beskt och vill man ta udden av beska använder man salt. Tillsätt vatten för att göra dressingen lösare eller mildare. Ringla över salladen och du är ”good-to-go”!

Filed Under: Grönsaker, Vegetariskt Tagged With: Fetaost, Granatäpple, Grönkål, Pitabröd, Tahinidressing, Torrt bröd, Valnöt

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Krämiga bönor med zucchinisallad
  • Midsommartårtan
  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB