• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Medelhavssmaker / Finns det något man inte kan stoppa i ett pitabröd?

Finns det något man inte kan stoppa i ett pitabröd?

Cina · maj 11, 2020 · Leave a Comment

Pitabrödet är den perfekta behållaren för en hemmalunch. Det finns inget du inte kan stoppa i ett pitabröd. Dagens tips är att du lär dig baka pitabröd för de är så mycket godare än de köpta som jag alltid tycker blir för torra och smular sönder när man försöker fylla dem. Om du inte bakar själv så föreslår jag att du satsar på att köpa Libabröd istället. De är dessutom perfekta att göra snabba pizzor på eller t.o.m Quesadillas.

Pita med puff

Recept med garanterad puff

Jag har provat lite olika recept på pita men de som resulterade i bäst puff var det här receptet från Zeinas kitchen. Det är lite pyssligt men garanterar hundra procent puff och då blir de enklare att fylla.

Förslag på goda grejer att ha i ett pitabröd på lunchen

Jag tycker man behöver tre komponenter i en lyckad fyllning. Grönsaker, protein av ngt slag och så en sås. Då är kostcirkeln komplett och ingen tugga kommer att fastna i gommen.

Åt det grekiska hållet med ”Fejktziki”

Alla älskar Tzatziki men man kanske inte ställer sig och gör den på lunchen. (eller så gör man det) Men kombinationen grekisk yoghurt, gurka och vitlök kan man ju ändå trycka in i sitt pitabröd. En ”fejktziki” är alltså yoghurt med vitlök och så gurkan för sig.

Tillsammans med yoghurtsåsen kan du sen fylla på med något av följande:

  • Falafel
  • Hummus
  • Kikärtor, svarta-, vita- eller kidneybönor som du snabbsteker i lite olivolja citron och chili och salt
  • Halloumi
  • Fetaost
  • Isbergssallad
  • Tomater
  • Vattenmelon
  • Rödlök eller salladslök
  • Oliver
  • Feferoni
  • Oregano
Ju, större bröd, desto mer lunch. Libabröd FTW.

”Going all Italian on Pita”

Varför inte? Det här handlar ju om att laga mat på vad vi har hemma. Då skulle du t.ex. kunna fylla din pita med det här:

  • Mozzarella (Istället för sås)
  • Cannellinibönor (Stekta i olja, citron och vitlök)
  • Ruccola
  • Basilika, persilja, eller mynta
  • Pesto
  • Tomater
  • Smaksätt med olivolja, Parmesanost, citron, salt och peppar.


Filed Under: Medelhavssmaker, Vegetariskt Tagged With: Bönor, Fejktziki, Pitabröd, Tzatziki

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Krämiga bönor med zucchinisallad
  • Midsommartårtan
  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB