Pitabrödet är den perfekta behållaren för en hemmalunch. Det finns inget du inte kan stoppa i ett pitabröd. Dagens tips är att du lär dig baka pitabröd för de är så mycket godare än de köpta som jag alltid tycker blir för torra och smular sönder när man försöker fylla dem. Om du inte bakar själv så föreslår jag att du satsar på att köpa Libabröd istället. De är dessutom perfekta att göra snabba pizzor på eller t.o.m Quesadillas.

Recept med garanterad puff
Jag har provat lite olika recept på pita men de som resulterade i bäst puff var det här receptet från Zeinas kitchen. Det är lite pyssligt men garanterar hundra procent puff och då blir de enklare att fylla.
Förslag på goda grejer att ha i ett pitabröd på lunchen
Jag tycker man behöver tre komponenter i en lyckad fyllning. Grönsaker, protein av ngt slag och så en sås. Då är kostcirkeln komplett och ingen tugga kommer att fastna i gommen.
Åt det grekiska hållet med ”Fejktziki”
Alla älskar Tzatziki men man kanske inte ställer sig och gör den på lunchen. (eller så gör man det) Men kombinationen grekisk yoghurt, gurka och vitlök kan man ju ändå trycka in i sitt pitabröd. En ”fejktziki” är alltså yoghurt med vitlök och så gurkan för sig.
Tillsammans med yoghurtsåsen kan du sen fylla på med något av följande:
- Falafel
- Hummus
- Kikärtor, svarta-, vita- eller kidneybönor som du snabbsteker i lite olivolja citron och chili och salt
- Halloumi
- Fetaost
- Isbergssallad
- Tomater
- Vattenmelon
- Rödlök eller salladslök
- Oliver
- Feferoni
- Oregano

”Going all Italian on Pita”
Varför inte? Det här handlar ju om att laga mat på vad vi har hemma. Då skulle du t.ex. kunna fylla din pita med det här:
- Mozzarella (Istället för sås)
- Cannellinibönor (Stekta i olja, citron och vitlök)
- Ruccola
- Basilika, persilja, eller mynta
- Pesto
- Tomater
- Smaksätt med olivolja, Parmesanost, citron, salt och peppar.
Lämna ett svar