• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Definitivt soppväder!

Definitivt soppväder!

Cina · maj 13, 2020 · 2 Comments

Jag vet inte, men snö i maj? Är det rimligt? Det enda som råder bot på det här eländet är nybakat bröd och soppa. Är det någon gång du ska stödja din lokala bagare eller baka själv så är dagar som den här. Idag blir det tomatsoppa som, i princip, lagar sig själv medan du skickar några mail. Jag tror de flesta av oss har krossade eller passerade tomater, en gul lök, vitlök och en morot hemma. Råkar du dessutom har lite gammalt bröd liggandes så kommer det väl till pass och som extra bonus kan man få riva lite ost över sin soppa.

Om vädret fortfarande är uselt till helgen och du har lite mer tid så kanske du vill göra soppa på lite fler ingredienser. Då tycker jag du ska testa den här kramen till soppa.

”Soppvädersoppa”

Du behöver det här

  • Krossade eller passerade tomater
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 morot
  • 1 buljongtärning
  • Salt och peppar
  • Parmesan eller annan ost
  • Bröd
  • Sånt man behöver göra slut på och som passar i en soppa. T.ex. färskost, créme fraiche, grädde, kantbiten av en parmesanost, överbliven pasta…

Gör så här:

  • Dela morot, vitlöken och löken i grova bitar och stek i lite olja tills löken mjuknat.
  • Häll över tomaterna, tillsätt buljongtärningen och låt puttra på låg värme tills moroten är mjuk. Minst 15 min eller så lång tid du behöver på dig att avsluta arbetsuppgiften du håller på med. Om du hade en kantbit parmesan så lägger du i den som den är.
  • Ta av från spisen (fiska upp parmesanbiten) och mixa soppan slät med stavmixer. Nu kan du tillsätta ev extra tillbehör eller mer vätska beroende på vilken konsistens du vill ha på soppan.
  • Salta och peppra
  • Toppa med bröd som du river i stora bitar, ost, och lite olivolja!
Soppkompis
Soppkompis

Filed Under: Comfortfood, Soppa, Vegetariskt Tagged With: Gammalt bröd, soppa, Tomatsoppa

Reader Interactions

Comments

  1. Frida Gatu says

    maj 14, 2020 at 4:24 e m

    Tack Cina för att du inspirera mig med dina recept. Idag blir det detta till middag och nybakade baguetter till. Slänger i pasta i soppan till barnen. I förrgår gjorde jag din goda sås till kycklingnudlar. Kram på dig!!

    Svara
    • Cina says

      maj 15, 2020 at 6:21 f m

      Hej Frida, Vad roligt att du är inne på bloggen och att du får inspiration. Jag har så roligt med det och fortsätter så länge idéer finns. Går riktigt bra faktiskt. Kram tillbaka !

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB