• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Medelhavssmaker / Pasta med zucchini- och bönröra

Pasta med zucchini- och bönröra

Cina · juni 24, 2020 · Leave a Comment

Om du nu gjort Zucchini- och bönröran så är du halvvägs till den här lunchen eller middagen. För egen del måste jag erkänna att jag sällan vet om det är lunch eller middag eller båda delarna just nu. Jag kokar i varje fall mycket pasta idag och spar resten till en pastasallad imorgon.

Du behöver det här till 4 pers:

  • 0,5 dl zucchini- och bönröra per skalle
  • 2/3 paket krossade tomater eller den sorts tomat du har hemma. Jag hade hälften kvar av tomatsåsen till ett pizzabak.
  • 2-3 msk tomatpure
  • 1 dl riven parmesanost eller vad du har. Feta funkar också
  • 1 msk vinäger eller citronjuice
  • Olivolja, salt och peppar

Gör så här

  • Koka upp och salta vatten till pastan ca 100 g/ person
  • Värm lite olivolja i en stekpanna och tillsätt zucchiniröran. Blanda ut med tomatsåsen och värm upp. Tillsätt tomatpuré eller mer krossade tomater tills du tycker såsen har en krämig konsistens.
  • Rör ner parmesanosten.
  • Smaka av med salt och peppar, ev lite citron eller vinäger.
  • När pastan är klar lyfter du den direkt från kastrullen med hålslev. Du vill få med dig lite av pastavattnet. Spara lite om du vill ha din sås lite lösare.
  • Blanda pastan med såsen, smaka av igen med salt och peppar. Toppa med riven parmesan och olivolja.

Filed Under: Medelhavssmaker, Pastarätter, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Pasta, Pastalunch, Pastarätter, Vitabönor, Zucchini

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB