
Om du nu gjort Zucchini- och bönröran så är du halvvägs till den här lunchen eller middagen. För egen del måste jag erkänna att jag sällan vet om det är lunch eller middag eller båda delarna just nu. Jag kokar i varje fall mycket pasta idag och spar resten till en pastasallad imorgon.
Du behöver det här till 4 pers:
- 0,5 dl zucchini- och bönröra per skalle
- 2/3 paket krossade tomater eller den sorts tomat du har hemma. Jag hade hälften kvar av tomatsåsen till ett pizzabak.
- 2-3 msk tomatpure
- 1 dl riven parmesanost eller vad du har. Feta funkar också
- 1 msk vinäger eller citronjuice
- Olivolja, salt och peppar
Gör så här
- Koka upp och salta vatten till pastan ca 100 g/ person
- Värm lite olivolja i en stekpanna och tillsätt zucchiniröran. Blanda ut med tomatsåsen och värm upp. Tillsätt tomatpuré eller mer krossade tomater tills du tycker såsen har en krämig konsistens.
- Rör ner parmesanosten.
- Smaka av med salt och peppar, ev lite citron eller vinäger.
- När pastan är klar lyfter du den direkt från kastrullen med hålslev. Du vill få med dig lite av pastavattnet. Spara lite om du vill ha din sås lite lösare.
- Blanda pastan med såsen, smaka av igen med salt och peppar. Toppa med riven parmesan och olivolja.
Lämna ett svar