• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Genvägar tips och belöningar för hemmajobbaren

  • Hem
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Pasta med nyskördad zucchini, ricotta och citron

Pasta med nyskördad zucchini, ricotta och citron

Cina · juli 13, 2020 · Leave a Comment

Varför har jag inte odlat egen zucchini förut? Det kommer ju faktiskt riktiga zucchinis, t o m på mina plantor. Med det vill jag säga att jag inte direkt är känd för att ha gröna fingrar så ni kan fatta förväntningarna på den godaste zucchinin i hela världen. Alltså kände jag mig väldigt listig när jag erbjöd barnen Pasta Carbonara, som jag visste att de inte kunde tacka nej till, och alltså slapp dela med mig av min skatt.

Zucchini har några riktigt bra smakkompisar. En av dem är mynta och såklart citron, för vem är inte kompis med citron? Det blev i varje fall en fräsch sommarpasta.

Nyskördat är det bästa

Du behöver det till 2 pers

  • 1 liten zucchini
  • 100 g pasta per person
  • 1 citron, både saft och zest
  • 5 överdrivet stora matskedar med Ricottaost
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 barnnnäve färsk mynta
  • Olivolja, salt och peppar

Gör så här:

Koka upp pastavattnet med ordentligt med salt.

Hyvla zucchinin med osthyvel eller potatisskalare och stek den mjuk i lite olivolja, salt, peppar, saften från citronen och hälften av myntan.

Koka pastan samtidigt som du, i en rejäl stekpanna, värmer Ricottan försiktigt så mycket att den blir lite lösare. Tillsätt citronzzesten och resten av myntan och lite drygt en halv deciliter av pastavattnet.

När pastan är klar tar du upp den med tång och lägger direkt i Ricottablandningen så att du får med dig ytterligare lite pastavatten som kommer göra att du får en krämigare Ricottasås.

Blanda allt och häll över all parmesanost och toppa med zucchinin. Ringla över lite olivolja, salta och peppra.

Filed Under: Grönsaker, Medelhavssmaker, Pastarätter, Vegetariskt Tagged With: Citron, Citronzest, Mynta, Nyskördat, Parmesan, Ricottaost, Zucchini

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

ProfilbildGillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Broccoli Chiliolja Citron Citronzest Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Hasselnötter Isot Kimchi Krutonger Leftovers Mackor Morot Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Paprika Parmesan Pasta Persilja Pesto Pocherade ägg Potatis Purjolök Röda linser Rödbetor Sesamolja Soja soppa Spenat Svartkål Tahinisås Tomatsallad Tonfisk Valnötter Västerbottensost Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Sötpotatisnudlar med jordnötter och chiliolja
  • Byteslunch!
  • Kimchinudlar med ägg och lite annat…
  • Omelett med rödbetschips och balsamicokramad svartkål
  • Ostgrillat bröd på sallad
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2021