Varför har jag inte odlat egen zucchini förut? Det kommer ju faktiskt riktiga zucchinis, t o m på mina plantor. Med det vill jag säga att jag inte direkt är känd för att ha gröna fingrar så ni kan fatta förväntningarna på den godaste zucchinin i hela världen. Alltså kände jag mig väldigt listig när jag erbjöd barnen Pasta Carbonara, som jag visste att de inte kunde tacka nej till, och alltså slapp dela med mig av min skatt.
Zucchini har några riktigt bra smakkompisar. En av dem är mynta och såklart citron, för vem är inte kompis med citron? Det blev i varje fall en fräsch sommarpasta.
Du behöver det till 2 pers
- 1 liten zucchini
- 100 g pasta per person
- 1 citron, både saft och zest
- 5 överdrivet stora matskedar med Ricottaost
- 1 dl riven parmesan
- 1 barnnnäve färsk mynta
- Olivolja, salt och peppar
Gör så här:
Koka upp pastavattnet med ordentligt med salt.
Hyvla zucchinin med osthyvel eller potatisskalare och stek den mjuk i lite olivolja, salt, peppar, saften från citronen och hälften av myntan.
Koka pastan samtidigt som du, i en rejäl stekpanna, värmer Ricottan försiktigt så mycket att den blir lite lösare. Tillsätt citronzzesten och resten av myntan och lite drygt en halv deciliter av pastavattnet.
När pastan är klar tar du upp den med tång och lägger direkt i Ricottablandningen så att du får med dig ytterligare lite pastavatten som kommer göra att du får en krämigare Ricottasås.
Blanda allt och häll över all parmesanost och toppa med zucchinin. Ringla över lite olivolja, salta och peppra.
Lämna ett svar