• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Ugnsbakade tomater smaksatta med fänkål och serverade med Burrata

Ugnsbakade tomater smaksatta med fänkål och serverade med Burrata

Cina · juli 19, 2020 · 2 Comments

Jag älskar tomater som får baka långsamt i ugnen. De får en helt magisk, söt smak. Ärligt talat är det ju mest så här års som tomaterna är riktigt smakrika så under vinterhalvåret brukar jag göra så att jag skivar tomater och halvtorkar dem med salt och oregano och har som pålägg på smörgåsar med mozzarella och pesto på ruccola. Det blir liksom lite roligare så.

Men det är ju inte vad jag lagade häromdagen. Ugnsbakade tomater gjorde jag däremot och jag smaksatte dem med fänkål, muscavadosocker, vitlök, oregano, balsamvinäger, olivolja, salt och peppar. Sen åt jag dem med Burrata som en hel rätt för mig själv. Men såklart är det bästa sortens förrätt eller en komplett lunch såhär på sommaren. Du kan såklart byta ut Burratan mot mozzarella eller turkisk yoghurt.

Du behöver det här till 2 pers:

  • Ett paket tomater gärna miniplommon, körsbär, romantiska eller liknande.
  • 1 Burrata (Eller turkisk yoghurt)
  • 1 msk muscavadosocker
  • 1 msk fänkålsfrön, grovt malna
  • 2 msk balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 stor, riven vitlöksklyfta
  • Några kvistar färsk oregano
  • Salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 100 grader (Det är viktigt att inte ha för hög värme så att sockret bränns)

Blanda alla ingredienser och ringla över hälften över tomaterna och spar resten.

Ställ in i ugnen i en form (du vill spara all ev, juice) och låt dem baka i ca 1,5 timme.

Ta ut dem ur ugnen och servera med Burratan. Ringla över resten av dressingen. Salta och peppra.

Filed Under: Grönsaker, Sommarmat, Vegetariskt Tagged With: Burrata, Förrätt, Oregano, Ugnsbakade tomater

Reader Interactions

Comments

  1. Göran says

    augusti 1, 2021 at 3:35 e m

    Hej
    Tack för tipset.
    Mycket populärt hemma!

    Svara
    • Cina says

      augusti 2, 2021 at 10:55 f m

      Tack! Alltid kul med tips som går hem 🙂

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB