• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Genvägar tips och belöningar för hemmajobbaren

  • Hem
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Ugnsbakade tomater smaksatta med fänkål och serverade med Burrata

Ugnsbakade tomater smaksatta med fänkål och serverade med Burrata

Cina · juli 19, 2020 · Leave a Comment

Jag älskar tomater som får baka långsamt i ugnen. De får en helt magisk, söt smak. Ärligt talat är det ju mest så här års som tomaterna är riktigt smakrika så under vinterhalvåret brukar jag göra så att jag skivar tomater och halvtorkar dem med salt och oregano och har som pålägg på smörgåsar med mozzarella och pesto på ruccola. Det blir liksom lite roligare så.

Men det är ju inte vad jag lagade häromdagen. Ugnsbakade tomater gjorde jag däremot och jag smaksatte dem med fänkål, muscavadosocker, vitlök, oregano, balsamvinäger, olivolja, salt och peppar. Sen åt jag dem med Burrata som en hel rätt för mig själv. Men såklart är det bästa sortens förrätt eller en komplett lunch såhär på sommaren. Du kan såklart byta ut Burratan mot mozzarella eller turkisk yoghurt.

Du behöver det här till 2 pers:

  • Ett paket tomater gärna miniplommon, körsbär, romantiska eller liknande.
  • 1 Burrata (Eller turkisk yoghurt)
  • 1 msk muscavadosocker
  • 1 msk fänkålsfrön, grovt malna
  • 2 msk balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 stor, riven vitlöksklyfta
  • Några kvistar färsk oregano
  • Salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 100 grader (Det är viktigt att inte ha för hög värme så att sockret bränns)

Blanda alla ingredienser och ringla över hälften över tomaterna och spar resten.

Ställ in i ugnen i en form (du vill spara all ev, juice) och låt dem baka i ca 1,5 timme.

Ta ut dem ur ugnen och servera med Burratan. Ringla över resten av dressingen. Salta och peppra.

Filed Under: Grönsaker, Sommarmat, Vegetariskt Tagged With: Burrata, Förrätt, Oregano, Ugnsbakade tomater

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

ProfilbildGillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Broccoli Chiliolja Citron Citronzest Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Hasselnötter Isot Kimchi Krutonger Leftovers Mackor Morot Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Paprika Parmesan Pasta Persilja Pesto Pocherade ägg Potatis Purjolök Röda linser Rödbetor Sesamolja Soja soppa Spenat Svartkål Tahinisås Tomatsallad Tonfisk Valnötter Västerbottensost Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Sötpotatisnudlar med jordnötter och chiliolja
  • Byteslunch!
  • Kimchinudlar med ägg och lite annat…
  • Omelett med rödbetschips och balsamicokramad svartkål
  • Ostgrillat bröd på sallad
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2021