• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Genvägar tips och belöningar för hemmajobbaren

  • Hem
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Sallader / Sista-minuten-sallad… Med pocherade ägg och svartkål förstås!

Sista-minuten-sallad… Med pocherade ägg och svartkål förstås!

Cina · oktober 26, 2020 · Leave a Comment

Häromkvällen jobbade jag sent och familjen fick tömma kylskåpet på leftovers. Framåt 21-tiden var jag så hungrig att jag valde mellan att stupa i säng eller fixa en supersnabb middag. Såklart valde jag middag och jag uppskattar att det tog exakt 8 minuter att svänga ihop så jag tänker att det här är precis vad en hemmalunchare behöver en körig dag. Mina trotjänare svartkål, krutonger, ägg, nötter och parmesan gjorde i vanlig ordning jobbet. Jag väljer att pochera äggen för det blir så galet gott när äggulan rinner ut över krutongerna och kålen och blandar sig med parmesanosten. Om du tror att det är svårt, så tänk om. Det är mycket jobbigare och mer tidskrävande att koka och skala ett ägg.

Trotjänare på en tallrik!

Du behöver det här:

  • 4-5 blad svartkål
  • 1-2 ägg
  • En halv näve valnötter, hasselnötter eller mandel
  • En halv näve brödkrutonger
  • Parmesanost (eller vilken annan ost som helst)
  • Olivolja, salt och peppar (har jag sagt att jag alltid föredrar flingsalt)
  • 1 krm vinäger eller ättika (gör att vitan blir lite fastare men är inte nödvändigt)

Gör så här:

Koka upp ca 1,5 l vatten och vinägern i en kastrull.

Skär bort stjälken i mitten av svartkålen och dela den i ca 4 cm långa bitar. Stek kålen ca 3-4 min i lite olivolja, nötterna och en nypa flingsalt.

Medan kålen steks knäcker du äggen i varsin liten bägare, t.ex. ett glas eller eller decilitermått.

När vattnet kokar sänker du värmen så att det sjuder lätt. Sätt gärna fart på vattnet genom att röra upp en virvel och häll ner äggen ett i taget. (Virveln gör att äggvitan slingrar sig runt gulan) Låt äggen sjuda i 3 minuter.

Medan äggen sjuder lägger du upp kålen och nötterna på tallriken med dina krutonger och river över parmesanosten.

När äggen är klara fiskar du upp dem med en hålslev och lägger på salladen.

Filed Under: Sallader, Snabblunch Tagged With: Ägg, Hasselnötter, Krutonger, Mandel, Parmesan, Pocherade ägg, Svartkål, Valnötter

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

ProfilbildGillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Broccoli Chiliolja Citron Citronzest Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Hasselnötter Isot Kimchi Krutonger Leftovers Mackor Morot Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Paprika Parmesan Pasta Persilja Pesto Pocherade ägg Potatis Purjolök Röda linser Rödbetor Sesamolja Soja soppa Spenat Svartkål Tahinisås Tomatsallad Tonfisk Valnötter Västerbottensost Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Fried, red rice med röd curry
  • Luncher för distansundervisning och sportlov på hemmaplan
  • Sötpotatisnudlar med jordnötter och chiliolja
  • Byteslunch!
  • Kimchinudlar med ägg och lite annat…
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2021