Min 14-åring skulle kunna leva på snabbnudlar! (jag kallar dem fulnudlar) Eller åtminstone tills han får skörbjugg och dukar under av det. Men jag fattar grejen. Bara kolhydrater och en massa glutamat. What’s not to like? Själv älskar jag Ramen och gör mig till och kokar hönsbuljong från grunden, köper finnudlar och har mig. Det är något med det långsamma som får mig att må bra. Men alla är inte som jag och därför kände jag att jag måste utforska en mellanväg eller ”good-enough-ramen som jag kallar den. Dvs Ramen på fulnu…. nej, jag menar snabbnudlar. Och jag måste säga att inte heller jag motstå glutamatens magi. Lägg till 5 minuter på tillagningstiden för snabbnudlarna så kommer du få en panglunch.
Du behöver:
- Ett paket snabbnudlar med kycklingsmak
- Pak choi, alternativt mangold, bladspenat, eller svartkål
- Ett par svampar. Jag använder ostronskivling. Shiitake, eller champinjoner funkar lika bra.
- Färdiggrillad kyckling Köp ett lår eller varför inte en hel kyckling och pilla bort köttet, lägg i frysen så har du ännu fler snabbluncher.
- 1 salladslök
- Sesamolja och japansk soja (… om du har. Det går lika bra utan)
Gör så här:
Dela kålen, skiva svampen och stek med lite sesamolja och soja i 3 minuter på medelvärme.
Koka upp vattnet till nudlarna och under tiden delar du kycklingen i bitar.
Koka nudlarna enligt instruktionerna. När de är klara lyfter du över nudlarna i en skål, lägger till kålen, svampen och kycklingen. Sen häller du över buljongen och toppar med den hackade salladslöken.
Lämna ett svar