• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Pastarätter / Pastalunch för 4

Pastalunch för 4

Cina · december 14, 2020 · Leave a Comment

Jaha, då var vi alltså 4 personer som ska äta lunch tillsammans tills vidare… Inte nog med att ungarna snott alla mina hörlurar till sin distansundervisning. De ska utfodras också! Här krävs lite ansträngning för jag medger att mina luncher kanske är snäppet för gröna för att den växande halvan av familjen ska älska dem. Pasta it is! Som vanligt är det vad jag har hemma. Du kanske har liknande ingredienser att köra ner i din lunch.

Klart man ska tända ett ljus på lunchen!

Du behöver det här:

  • Valfri pasta ca 100 g/ pers
  • Något grönt! Jag har grönkål
  • 1 skiva kallrökt lax (eller något annat rökt t.ex. Bacon)
  • 1 ägg/pers
  • 0,5 dl riven Västerbottensost/pers (Parmesan eller Pecorino går såklart lika bra)
  • Citronzest från en halv citron
  • Olivolja, salt och peppar

Gör så här:

Sätt på pastavattnet.

Skölj och finhacka grönkålen. Lägg den i en skål, ringla över lite olivolja och krama in den i kålen. Tillsätt citronzest, riven ost salt och peppar och blanda.

Koka pastan. När den är klar lyfter du upp den med en tång och låter den rinna av innan du lägger den direkt på tallriken med grönkålen och laxen. Spar pastavattnet till att pochera dina ägg i så undviker du disk.

Pochera äggen i tre minuter och lägg sen direkt på pastan. Riv över lite ost, salta och peppra.

Om du tycker att det är jobbigt att pochera ägget (fast det är inte jobbigt) kan steka det lätt istället.

Filed Under: Pastarätter Tagged With: Citronzest, Grönkål, Kallrökt lax, Pocherade ägg, Västerbottensost

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB