Jaha, då var vi alltså 4 personer som ska äta lunch tillsammans tills vidare… Inte nog med att ungarna snott alla mina hörlurar till sin distansundervisning. De ska utfodras också! Här krävs lite ansträngning för jag medger att mina luncher kanske är snäppet för gröna för att den växande halvan av familjen ska älska dem. Pasta it is! Som vanligt är det vad jag har hemma. Du kanske har liknande ingredienser att köra ner i din lunch.

Du behöver det här:
- Valfri pasta ca 100 g/ pers
- Något grönt! Jag har grönkål
- 1 skiva kallrökt lax (eller något annat rökt t.ex. Bacon)
- 1 ägg/pers
- 0,5 dl riven Västerbottensost/pers (Parmesan eller Pecorino går såklart lika bra)
- Citronzest från en halv citron
- Olivolja, salt och peppar
Gör så här:
Sätt på pastavattnet.
Skölj och finhacka grönkålen. Lägg den i en skål, ringla över lite olivolja och krama in den i kålen. Tillsätt citronzest, riven ost salt och peppar och blanda.
Koka pastan. När den är klar lyfter du upp den med en tång och låter den rinna av innan du lägger den direkt på tallriken med grönkålen och laxen. Spar pastavattnet till att pochera dina ägg i så undviker du disk.
Pochera äggen i tre minuter och lägg sen direkt på pastan. Riv över lite ost, salta och peppra.
Om du tycker att det är jobbigt att pochera ägget (fast det är inte jobbigt) kan steka det lätt istället.
Lämna ett svar