Om du missat det så lustköpte jag spenat i fredags. MYCKET spenat! Men det vet ju alla att så fort den hamnar i pannan så förvinner den. Då älskar man lite av den maffigare sorten. Du kanske inte tycker att det här är en komplett lunch och då tillsätter du lite potatis, pasta, eller t.ex. en rejäl brödbit. Du kan också ta fler ägg och de måste såklart inte pocheras utan kan stekas också.
Du behöver det här för 1 pers:
- Så mycket spenat du kan lägga vantarna på
- 1-2 ägg
- 1 tsk smör
- 1 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 krm muskotnöt
- Salt och peppar
- Krutonger
- Parmesanost
Gör så här:
Koka upp vatten till ägget. Skvätt i några droppar vinäger eller ättika. Det hjälper till att få äggvitan att stelna.
Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör. Skölj spenaten om det behövs och hacka vitlöken. Lägg i vitlöken och låt den mjukna och tillsätt spenaten. Riv lite muskot över, ta en nypa salt och ett tag med pepparkvarnen och stek ett par minuter. Spenaten är i princip klar när den landar i pannan. Lägg upp den i en skål.
Dags att pochera ägget. Sänk värmen så att vattnet sjuder. Gör en liten virvel i vattnet med en sked och knäck ner ägget mitt i virveln. Då sluter sig äggvitan runt gulan. Låt ägget sjuda i 3 minuter.
Fiska upp ägget med en hålsslev och lägg på spenaten. Salta lite och riv ev lite parmesanost över. Toppa med krutonger.
Lämna ett svar