• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Genvägar tips och belöningar för hemmajobbaren

  • Hem
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Snabbstekt spenat och pocherat ägg

Snabbstekt spenat och pocherat ägg

Cina · januari 11, 2021 · Leave a Comment

Om du missat det så lustköpte jag spenat i fredags. MYCKET spenat! Men det vet ju alla att så fort den hamnar i pannan så förvinner den. Då älskar man lite av den maffigare sorten. Du kanske inte tycker att det här är en komplett lunch och då tillsätter du lite potatis, pasta, eller t.ex. en rejäl brödbit. Du kan också ta fler ägg och de måste såklart inte pocheras utan kan stekas också.

Grönt i grönt kallar jag den här lunchen!

Du behöver det här för 1 pers:

  • Så mycket spenat du kan lägga vantarna på
  • 1-2 ägg
  • 1 tsk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm muskotnöt
  • Salt och peppar
  • Krutonger
  • Parmesanost

Gör så här:

Koka upp vatten till ägget. Skvätt i några droppar vinäger eller ättika. Det hjälper till att få äggvitan att stelna.

Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör. Skölj spenaten om det behövs och hacka vitlöken. Lägg i vitlöken och låt den mjukna och tillsätt spenaten. Riv lite muskot över, ta en nypa salt och ett tag med pepparkvarnen och stek ett par minuter. Spenaten är i princip klar när den landar i pannan. Lägg upp den i en skål.

Dags att pochera ägget. Sänk värmen så att vattnet sjuder. Gör en liten virvel i vattnet med en sked och knäck ner ägget mitt i virveln. Då sluter sig äggvitan runt gulan. Låt ägget sjuda i 3 minuter.

Fiska upp ägget med en hålsslev och lägg på spenaten. Salta lite och riv ev lite parmesanost över. Toppa med krutonger.

Filed Under: Grönsaker, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Pocherade ägg, Spenat

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

ProfilbildGillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Broccoli Chiliolja Citron Citronzest Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Hasselnötter Isot Kimchi Krutonger Leftovers Mackor Morot Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Paprika Parmesan Pasta Persilja Pesto Pocherade ägg Potatis Purjolök Röda linser Rödbetor Sesamolja Soja soppa Spenat Svartkål Tahinisås Tomatsallad Tonfisk Valnötter Västerbottensost Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Fried, red rice med röd curry
  • Luncher för distansundervisning och sportlov på hemmaplan
  • Sötpotatisnudlar med jordnötter och chiliolja
  • Byteslunch!
  • Kimchinudlar med ägg och lite annat…
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2021