• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Sallader / Omelett med rödbetschips och balsamicokramad svartkål

Omelett med rödbetschips och balsamicokramad svartkål

Cina · februari 19, 2021 · Leave a Comment

Nu åkte mandolinen fram igen! Hade rödbetor och det är ju så vansinnigt gott och tvärtemot vad man föreställer sig, så kan de vara snabblagade. Skivar du dem tunt på en mandolin, vilket tar 30 sek, och sen steker dem så har du ett magiskt litet lunchtillbehör klart på 4 min.

Innan jag kommit till rödbetorna, hade jag bara tänkt omelett och sen fick jag en vision i grönt, gult och vinrött och så gick det till idag. Få, men färgstarka ingredienser.

Slår ett slag för rökt ost

Jag passar på att slå ett slag för rökt ost i maten. Det är så gott och det brukar finnas lite olika varianter i butiken. Själv köpte jag Falbygdens, Rökt smältost som är väldigt god att ha på toast och kimchipizza t.ex. Och så går den då väldigt fint ihop med rödbetor som här.

Våga tänka färg och rökt ost!

Du behöver det här för 1:

  • 1 halv rödbeta
  • 2 ägg
  • 5 blad svartkål
  • 1-2 msk valfri ost, smulad eller riven (Fetaost är ju väldigt gott med rödbeta också)
  • 2 tsk balsamvinäger
  • Olivolja
  • Isot eller Sumak. Det är gott men inte nödvändigt om du inte har hemma.
  • Salt och peppar

Gör så här:

Börja med rödbetorna. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja. Under tiden sköljer du din rödbeta med skal och allt och använd sen mandolinen till att skiva upp halva betan i chipstunna skivor. Andra halvan av rödbetan sparar du såklart till en annan lunch. Jag lägger den med snittytan ner i en liten skål. Då behövs ingen extra plast.

Stek rödbetorna med lite salt på medelvärme tills kanterna krusat sig och de börjar se ut som chips. Det tar max 2 min per sida.

Medan rödbetorna steks tar du hand om svartkålen. Ta bort stjälken i mitten och dela i mindre bitar. Medan de ligger kvar på skärbrädan droppar du över olja, och balsamvinäger och en nypa salt och så kramar du in det i kålen och lägger upp den på tallriken.

Nu är rödbetorna klara. Lägg upp dem med svartkålen och krydda med lite Isot eller Sumak.

Om du inte vill ha en lätt rosafärgad omelett torkar du ur stekpannan med ett hushållspapper och värmer upp pannan med lite olja igen.

Vispa ihop äggen och en msk vatten med en gaffel och häll ner i stekpannan. Sänk till låg-/medelvärme. Använd stekspaden till att peta lite i äggen och fördela dem så att omeletten blir fluffig. När äggen är klara vänder du upp dem direkt på tallriken.

Riv lite ost över. Salta och peppra lite lätt och lunchen är klar.

Filed Under: Sallader, Vegetariskt Tagged With: Isot, Omelett, Rödbetor, Rökt ost, Sumak, Svartkål

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB