”Det är mycke nu” och med kids hemma som har korta lunchpauser tar även jag genvägar i form av halvfabrikat. Idag är det köperavioli med svampfyllning och min hönsbuljong som räddar lunchen. Om du inte har en buljong som står i kylen och väntar så kan du ta lite fond och vatten eller en buljongtärning. Det finns också “riktig” buljong att köpa. En produkt om numera finns på min ICA är den här. Jag stekte mina ravioli som “pot-stickers” bara för att jag gillar stekt. Men såklart är inte den nödvändigt. Du kan även koka raviolin direkt i buljongen.
Som grön garnityr blev det sparris som det nu kryllar av. Den har jag bara hyvlat och inte tillagat eftersom den är så fräsch.
Du behöver det här:
- Färdig ravioli 150 g
- 2 dl hönsbuljong
- 2 sparrisar eller zucchini, broccoli, purjolök, osv…
- Parmesanost
- Olivolja
Gör så här:
Koka upp buljongen (eller värm den i mikron)
Hyvla sparrisen med en potatisskalare
Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i raviolin. Stek dem på båda sidorna så att de får lite färg.
Häll hälften av buljongen i stekpannan och sätt på ett lock. Låt det puttra i 1 minut.
Lägg upp på tallrik, häll över resten av buljongen, ta ett tag med pepparkvarnen och riv över lite parmesan.
Lämna ett svar