Har du provat att saltkoka potatis? Papas arrugadas kallas de för i Spanien. Man har helt enkelt en herrans massa salt i kokvattnet. 2 dl grovt salt/liter vatten. Man skulle kunna tro att det kommer bli saltare än en kallsup från Döda havet men så är det inte. Utsidan blir salt och insidan len och mild. Snart kommer det färskpotatis och den gör sig jättebra i ett saltkok. Men under tiden använder jag Amandinepotatis.
De här potatisarna kokar jag i varje fall en hel kastrull av och sen har jag haft dem på mackan, som plockmat med lite löjrom och creme fraiche och idag blev det en sallad. Det här var ett bra sätt använda Keson som min kompis efterlyste en lunch med. För att få lite grönska och mer smak på det hela hade jag ramslöksolja och lite sallad. Tomater, gurka, broccoli, haricots verts, zucchini är andra grönsaker som skulle smaka fin-fint med det här. Ramslöksoljan kan du ersätta med t.ex. Pesto eller varför inte toppa med lite picklade senapsfrön.

Du behöver det här:
- 3-4 saltkokade potatisar
- Valfria grönsaker
- 3 msk keso
- 4 svarta oliver
- 2 msk ramslöksolja (eller pesto)
- Salt och peppar
Gör så här:
Lägg potatisen i kastrull. Fyll på med vatten till det täcker potatisarna.
Tillsätt 2 dl salt/liter vatten och koka tills potatisen är mjuk.
När potatisen är klar häller du av vattnet och låter potatisen torka i kastrullen så att den får en matt, saltig yta innan du lägger upp den.
Tack för superinspiration! Gjorde potatisen och ramslöksolja till lax grillad i alufolie paket. Mums!
Låter otroligt gott Kristina!! Det måste jag också testa. Gäller att passa på medan det fortfarande går att skörda ramslök. Och hur glad blir man inte av att höra att du blivit inspirerad 🙂
Cina