• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Medelhavssmaker / Saltkokad potatis med Keso, oliver och ramslöksolja

Saltkokad potatis med Keso, oliver och ramslöksolja

Cina · maj 12, 2021 · 2 Comments

Har du provat att saltkoka potatis? Papas arrugadas kallas de för i Spanien. Man har helt enkelt en herrans massa salt i kokvattnet. 2 dl grovt salt/liter vatten. Man skulle kunna tro att det kommer bli saltare än en kallsup från Döda havet men så är det inte. Utsidan blir salt och insidan len och mild. Snart kommer det färskpotatis och den gör sig jättebra i ett saltkok. Men under tiden använder jag Amandinepotatis.

De här potatisarna kokar jag i varje fall en hel kastrull av och sen har jag haft dem på mackan, som plockmat med lite löjrom och creme fraiche och idag blev det en sallad. Det här var ett bra sätt använda Keson som min kompis efterlyste en lunch med. För att få lite grönska och mer smak på det hela hade jag ramslöksolja och lite sallad. Tomater, gurka, broccoli, haricots verts, zucchini är andra grönsaker som skulle smaka fin-fint med det här. Ramslöksoljan kan du ersätta med t.ex. Pesto eller varför inte toppa med lite picklade senapsfrön.

Du behöver det här:

  • 3-4 saltkokade potatisar
  • Valfria grönsaker
  • 3 msk keso
  • 4 svarta oliver
  • 2 msk ramslöksolja (eller pesto)
  • Salt och peppar

Gör så här:

Lägg potatisen i kastrull. Fyll på med vatten till det täcker potatisarna.

Tillsätt 2 dl salt/liter vatten och koka tills potatisen är mjuk.

När potatisen är klar häller du av vattnet och låter potatisen torka i kastrullen så att den får en matt, saltig yta innan du lägger upp den.

Filed Under: Medelhavssmaker, Sallader, Vegetariskt Tagged With: Keso, Papas Arrugadas, Ramslöksolja, Saltkokad potatis

Reader Interactions

Comments

  1. Kristina Lund says

    maj 14, 2021 at 4:58 e m

    Tack för superinspiration! Gjorde potatisen och ramslöksolja till lax grillad i alufolie paket. Mums!

    Svara
    • Cina says

      maj 17, 2021 at 7:05 f m

      Låter otroligt gott Kristina!! Det måste jag också testa. Gäller att passa på medan det fortfarande går att skörda ramslök. Och hur glad blir man inte av att höra att du blivit inspirerad 🙂
      Cina

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB