• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Spagetti med sardeller, citron och peccorino

Spagetti med sardeller, citron och peccorino

Cina · maj 24, 2021 · Leave a Comment

Det här hände: I fredags gjorde jag pizza med Kimchi och i min glupskhet, brände jag sönder gommen fullständigt. Sen dess har jag knappt kunnat äta och dagens utmaning var att laga något som var lent och mjukt i gommen. Spagetti med bara sås är väl så lent som det kan bli va.

På listan över smaksättare att alltid ha hemma vill jag tipsa om sardeller. Det är en smak som förvandlas så fint när de små filéerna smälter. Blanda ut dem med pastavattnet, citron och lite riven peccorino och du har världens enklaste och smarrigaste sås.

Krämigheten syns inte i bild, men jag lovar att den är där.

Du behöver det här för 1:

  • Ca 100 g spagetti
  • 8 sardellfiléer
  • Juice och zest från 1/2 citron
  • 1/2 riven peccorino eller parmesan
  • 0,75 dl pastavatten
  • 1 msk hackad, färsk persilja, basilka eller timjan
  • Olivolja salt och peppar

Gör så här:

Salta och koka upp vattnet till pastan.

Under tiden hackar du sardellfiléerna, river osten, och zestar citronen.

När pastavattnet kokar lägger du i spagettin

Hetta upp den stekpanna med lite olivolja. Lägg i de hackade sardellerna och stek dem på medelvärme med citronjuicen tills de börjar smälta.

När det är en minut kvar på pastans koktid, skopar du upp 0,75 dl vatten från kastrullen och häller direkt i stekpannan. Häll i den rivna osten och citronzesten. Rör om så att du får en krämig sås.

När pastan är klar lyfter du den direkt från kastrullen ner i stekpannan och blandar den med såsen.

Rör om och tillsätt persilja, ta några tag med svartpeppar och ringla över lite olivolja.

Filed Under: Comfortfood, Medelhavssmaker, Pastarätter Tagged With: Citron, Citronzest, Sardeller, Spagetti

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB