Det här kan ha varit en av sommarens sista luncher på landet. Det var full rötmånad, bananflugorna hade börjat förpesta tillvaron och fukten i luften gjorde att maten knappt höll i kylen. Då får man inte bli slav under recept, däremot ska man inspireras av dem. Ta Caprese t.ex. Det är som att tomater, basilika och Mozzarella är skapta för varandra. Låt dig inspireras av det. Dvs en söt/syrlig grönsak eller frukt tillsammans med en fet ost och en ört som sätter extra smak på det hela. Jag vet att det är många som inte gillar frukt i maten men jag måste säga att nektariner och persikor tillsammans med Mozzarella eller en Burrata är svår att motstå. Jag toppar med lite lättsaltade pistagenötter för det är alltid gott med lite crunch och extra sälta.
Inspirationsingredienser:
- Nektariner eller persikor
- Tomater
- Mozzarella, burrata, fetaost, halloumi, vitost
- Basilika, mynta, oregano, dill, timjan eller persilja
- Pistagenötter, mandel, eller pinjenötter
- Salt, peppar, olivolja, balsamvinäger eller citron
Lämna ett svar