• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Stekt majs med feta och jalapeño

Stekt majs med feta och jalapeño

Cina · september 5, 2021 · Leave a Comment

Jag gillar verkligen majs som är brynt. Den tappar den där lite jolmiga smaken som jag inte älskar. Om man dessutom adderar något salt och något syrligt till så blir det en alldeles perfekt kombination. Jag har dragit åt mexikanska smaker här, men du skulle kunna ersätta lime med citron eller balsamvinäger, jalapeño med annan chili och Feta med Parmesan t.ex. I botten ligger det bulgur för att jag hade just det färdigt i kylen. Du kanske har ris, couscous, pasta, eller nudlar…

Du behöver det här:

  • 1 förkokt majskolv
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 1 dl färdigkokt bulgur
  • 1/2 fetaost
  • 1 jalapeño
  • Juice från 1/2 lime
  • 1/2 salladsök
  • 1/2 tsk spiskummin

Gör så här:

Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg i majskolven. Stek på medel/hög värme och vänd den när du ser att den börjar på färg. Medan du har ett öga majsen kan du värma upp lite bulgur i mikron eller i andra halvan av stekpannan.

När majsen har fått färg runtom tar du av den från spisen och lägger upp den på bulguren. Smula över fetaosten och krydda med spiskummin.

Skär jalapeñon och vårlöken i skivor och lägg på toppen. Pressa över lime, salta och peppra efter behov. Lite extra olivolja över har aldrig skadat.

Filed Under: Grönsaker, Sommarmat, Vegetariskt Tagged With: Fetaost, Jalapeno, Majs

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB