Jag gillar verkligen majs som är brynt. Den tappar den där lite jolmiga smaken som jag inte älskar. Om man dessutom adderar något salt och något syrligt till så blir det en alldeles perfekt kombination. Jag har dragit åt mexikanska smaker här, men du skulle kunna ersätta lime med citron eller balsamvinäger, jalapeño med annan chili och Feta med Parmesan t.ex. I botten ligger det bulgur för att jag hade just det färdigt i kylen. Du kanske har ris, couscous, pasta, eller nudlar…
Du behöver det här:
- 1 förkokt majskolv
- 1 msk olivolja till stekning
- 1 dl färdigkokt bulgur
- 1/2 fetaost
- 1 jalapeño
- Juice från 1/2 lime
- 1/2 salladsök
- 1/2 tsk spiskummin
Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg i majskolven. Stek på medel/hög värme och vänd den när du ser att den börjar på färg. Medan du har ett öga majsen kan du värma upp lite bulgur i mikron eller i andra halvan av stekpannan.
När majsen har fått färg runtom tar du av den från spisen och lägger upp den på bulguren. Smula över fetaosten och krydda med spiskummin.
Skär jalapeñon och vårlöken i skivor och lägg på toppen. Pressa över lime, salta och peppra efter behov. Lite extra olivolja över har aldrig skadat.
Lämna ett svar