• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Udon nudlar med ägg och “gamla mormors” sås

Udon nudlar med ägg och “gamla mormors” sås

Cina · september 20, 2021 · Leave a Comment

Jag har varit på min asiatiska butik och botaniserat! Idag kom jag hem med Lao Gan Ma sås med jordnötter. Lao Gan Ma betyder “Gamla mormor” och chilisåserna är välkända. Nu ska jag säga att såsen jag kom hem med inte var den jag hade tänkt. Jag letade nämligen efter en sås som jag alltid får på Restaurang Lao Lao. Den är en chilisås med fermenterade bönor. Till mitt försvar är innehållsförteckningen inte helt lätt att tyda. Men vad gör det. Den här var också god, dock snäppet starkare vilket jag snart blev varse. Gissar att den innehåller Sechuanpeppar.

Jag köpte också med mig färdigkokade Udon nudlar. Ett ägg till det och lunchen var fixad typ. Du kan använda vilka nudlar som helst och göra egen chiliolja

Du behöver det här:

  • 1 paket valfria nudlar
  • 1/2 tärning hönsbuljong
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 ägg
  • Valfria groddar
  • 1 salladslök
  • 1 tsk Chilipasta eller chiliolja

Gör så här:

Koka ägget 6 minuter och lägg 1 min i kallt vatten. Skala och dela ägget medan nudlarna kokar.

Koka upp 2,5 dl vatten med buljongtärningen. Lägg i nudlarna och följ anvisningarna på förpackningen. När de är klara tillsätter du soja och sesamolja.

Häll upp nudlarna i en skål, toppa med groddar, salladslök , ägg och chilipastan.

Lao Gan Ma – allt du behöver veta

Filed Under: Asiatiska smaker, Comfortfood, Smaksättare, Soppa, Vegetariskt Tagged With: Chiliolja, Lao Gan Ma, Udon nudlar

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB