Jag har varit på min asiatiska butik och botaniserat! Idag kom jag hem med Lao Gan Ma sås med jordnötter. Lao Gan Ma betyder “Gamla mormor” och chilisåserna är välkända. Nu ska jag säga att såsen jag kom hem med inte var den jag hade tänkt. Jag letade nämligen efter en sås som jag alltid får på Restaurang Lao Lao. Den är en chilisås med fermenterade bönor. Till mitt försvar är innehållsförteckningen inte helt lätt att tyda. Men vad gör det. Den här var också god, dock snäppet starkare vilket jag snart blev varse. Gissar att den innehåller Sechuanpeppar.
Jag köpte också med mig färdigkokade Udon nudlar. Ett ägg till det och lunchen var fixad typ. Du kan använda vilka nudlar som helst och göra egen chiliolja
Du behöver det här:
- 1 paket valfria nudlar
- 1/2 tärning hönsbuljong
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk japansk soja
- 1 ägg
- Valfria groddar
- 1 salladslök
- 1 tsk Chilipasta eller chiliolja
Gör så här:
Koka ägget 6 minuter och lägg 1 min i kallt vatten. Skala och dela ägget medan nudlarna kokar.
Koka upp 2,5 dl vatten med buljongtärningen. Lägg i nudlarna och följ anvisningarna på förpackningen. När de är klara tillsätter du soja och sesamolja.
Häll upp nudlarna i en skål, toppa med groddar, salladslök , ägg och chilipastan.
Lämna ett svar