• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Lunch med vänner / Bakade rödbetor, halloumi och kikärtor — plåtlunch för två

Bakade rödbetor, halloumi och kikärtor — plåtlunch för två

Cina · oktober 8, 2021 · Leave a Comment

Det är fredag. Varför inte bjuda över grannen eller en kompis på lunch och pigga upp tillvaron lite. Plåtmat lagar sig mest själv och det blir knappt någon disk. Perfekt om man vill få lite tid att hänga med en vän. Även lite kylskåpsrens förtjänar lite glans så här på fredagen. Jag hade rödbetor. Du kanske har någon annan rotfrukt, som t.ex palsternacka, morot…. En annan rolig ingrediens var svarta kikärtor som jag fick av min kompis Frida som driver Boo Gårdsbageri, men vanliga kikärtor eller andra bönor går också bra och Halloumi kan bytas ut mot Fetaost.

Du behöver det här för 2 portioner:

  • 3 betor
  • 1 paket hallloumi
  • 1 paket kikärktor (sköljda)
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk isot (alternativt 1/2 tsk rökt paprika och cayennepeppar)
  • 1/4 granatäpple
  • 5 msk grekisk eller turkisk yoghurt
  • 1/2 tsk sumak
  • 1 msk flytande honung
  • en näve färsk timjan eller mynta
  • Olivolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skölj betorna, skär bort ändarna och dela dem i klyftor. Du kan alltså låta skalet vara på. Lägg på en plåt, ringla över 1 msk olja, salta lite och strö över isot. Baka betorna i 15 minuter.

Smula eller tärna osten. Ta de sköljda kikärtorna och blanda med 1 msk olja, spiskummin och salt. Passa även på att kärna ur granatäpplet medan betorna bakar sig.

Ta ut betorna ur ugnen och strö över kikärtorna och hallouminin och ställ in i ugnen ytterligare 15 minuter eller tills osten börjat få färg.

Ta ut ur ugnen, ringla över honungen, toppa med granatäppelkärnorna, och några kvistar/blad av timjan/mynta och klicka ut yoghurten. Strö lite sumak över och ringla lite extra olivolja på det hela.

Filed Under: Lunch med vänner, Mat som lagar sig själv, Sommarluncher, Vegetariskt Tagged With: Granatäpple, Halloumi, Isot, Rödbetor, Sumak

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB