Idag snöade det!! Det varade i max 10 minuter och inget som låg kvar på backen men jag måste säga att jag blev lite pepp på vintern. Något ska man ju ha att se fram emot nu när novembermörkret har lagt sig. Och när det är kyligt och mörkt då vill man ha goffig mat ellerhur.
Jag åt ägg till frukost och passade på att koka ett extra till lunchen. För en lagom lös gula kokar jag mina ägg i 6 minuter. Så himla praktiskt att ha färdigt. När det var lunchdags behövde jag bara koka risnudlar och zucchini och det gjorde jag i samma kastrull och sen var lunchen i princip fixad. Jag hade förvisso en färdig chiliolja i kylen och det tycker jag alla borde ha.
Du behöver det här för 1 portion:
- ca 70 g risnudlar
- 1/2 zucchini
- 2 msk japansk soja
- 1 msk risvinäger
- 1 tsk sesampasta
- 1 kokt ägg
- 1 msk chiliolja
- 1 msk hackade jordnötter
- 1 salladslök
Gör så här
Koka ägget i 6 minuter och lägg i kallt vatten.
Koka upp lättsaltat vatten till nudlarna och zucchinin.
Under tiden skär zucchinin i strimlor på längden.
Lägg i zucchinin och risnudlarna och koka så länge som anges på förpackningen. När de kokat klart häll av i ett durkslag och skölj av.
I kastrullen blandar du sesampasta, soja och risvinäger och lägger därefter i nudlarna och rör om.
Lägg upp i en skål, skala ägget och bryt det på mitten. Toppa med nötterna, löken och chilioljan.
Lämna ett svar