• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Risnudlar med zucchini och kokt ägg

Risnudlar med zucchini och kokt ägg

Cina · november 8, 2021 · Leave a Comment

Idag snöade det!! Det varade i max 10 minuter och inget som låg kvar på backen men jag måste säga att jag blev lite pepp på vintern. Något ska man ju ha att se fram emot nu när novembermörkret har lagt sig. Och när det är kyligt och mörkt då vill man ha goffig mat ellerhur.

Jag åt ägg till frukost och passade på att koka ett extra till lunchen. För en lagom lös gula kokar jag mina ägg i 6 minuter. Så himla praktiskt att ha färdigt. När det var lunchdags behövde jag bara koka risnudlar och zucchini och det gjorde jag i samma kastrull och sen var lunchen i princip fixad. Jag hade förvisso en färdig chiliolja i kylen och det tycker jag alla borde ha.

Du behöver det här för 1 portion:

  • ca 70 g risnudlar
  • 1/2 zucchini
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk sesampasta
  • 1 kokt ägg
  • 1 msk chiliolja
  • 1 msk hackade jordnötter
  • 1 salladslök

Gör så här

Koka ägget i 6 minuter och lägg i kallt vatten.

Koka upp lättsaltat vatten till nudlarna och zucchinin.

Under tiden skär zucchinin i strimlor på längden.

Lägg i zucchinin och risnudlarna och koka så länge som anges på förpackningen. När de kokat klart häll av i ett durkslag och skölj av.

I kastrullen blandar du sesampasta, soja och risvinäger och lägger därefter i nudlarna och rör om.

Lägg upp i en skål, skala ägget och bryt det på mitten. Toppa med nötterna, löken och chilioljan.

Filed Under: Asiatiska smaker, Comfortfood, Vegetariskt Tagged With: Ägg, Chiliolja, Risnudlar, Zucchini

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB