Att steka upp gårdagens potatis väcker barndomsminnen hos mig. Var det något som alltid låg i kylen så var det kokt potatis. Ibland var den sönderkokt precis som min idag men då smular jag den lite mer innan jag steker den. Det blir ju bara mer stekyta per tugga tänker jag. Jag gillar att göra bitarna i en rätt i samma storlek. Det kan möjligen uppfattas som konstigt ELLER helt självklart… ?Hursomhelst, majsen och bönorna fick styra storleken på potatisen idag och så är det med det.
Milda smaker som potatis, majs och bönor kräver lite kontrast. Därför passar jalapeños och lime perfekt till.

Du behöver det här till 1 portion
- 2 normalstora kokta potatisar
- 1 liten burk majs
- 3 matskedar svarta bönor
- 1/2 salladslök
- 1/2 tsk spiskummin
- limejuice
- 1 jalapeno
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
Gör så här
Smula försiktigt potatisen med fingrarna eller tärna med en kniv. Skölj av bönorna och häll av vätskan från majsen.
Hetta upp men stekpanna med olivolja. Lägg i potatisen och stek på hög värme tills de fått färg. Tillsätt majs, svarta bönor och spiskummin. Fortsätt steka på hög värme någon minut till.
Under tiden, skiva jalapeñon och salladslöken tunt.
Smaksätt med salt och peppar. Pressa lite limejuice över. (Börja försiktigt och tillsätt mer efter smak)
Lägg upp på en tallrik och toppa jalapeño, salladslöken och ev koriander.
Smakar inte fel med en syrlig tomatsallad till.
Lämna ett svar