• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Brynt potatis och majs med svarta bönor och jalapeños

Brynt potatis och majs med svarta bönor och jalapeños

Cina · november 15, 2021 · Leave a Comment

Att steka upp gårdagens potatis väcker barndomsminnen hos mig. Var det något som alltid låg i kylen så var det kokt potatis. Ibland var den sönderkokt precis som min idag men då smular jag den lite mer innan jag steker den. Det blir ju bara mer stekyta per tugga tänker jag. Jag gillar att göra bitarna i en rätt i samma storlek. Det kan möjligen uppfattas som konstigt ELLER helt självklart… ?Hursomhelst, majsen och bönorna fick styra storleken på potatisen idag och så är det med det.

Milda smaker som potatis, majs och bönor kräver lite kontrast. Därför passar jalapeños och lime perfekt till.

Du behöver det här till 1 portion

  • 2 normalstora kokta potatisar
  • 1 liten burk majs
  • 3 matskedar svarta bönor
  • 1/2 salladslök
  • 1/2 tsk spiskummin
  • limejuice
  • 1 jalapeno
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Smula försiktigt potatisen med fingrarna eller tärna med en kniv. Skölj av bönorna och häll av vätskan från majsen.

Hetta upp men stekpanna med olivolja. Lägg i potatisen och stek på hög värme tills de fått färg. Tillsätt majs, svarta bönor och spiskummin. Fortsätt steka på hög värme någon minut till.

Under tiden, skiva jalapeñon och salladslöken tunt.

Smaksätt med salt och peppar. Pressa lite limejuice över. (Börja försiktigt och tillsätt mer efter smak)

Lägg upp på en tallrik och toppa jalapeño, salladslöken och ev koriander.

Smakar inte fel med en syrlig tomatsallad till.

Filed Under: Comfortfood, Leftover rescue, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Jalapeno, Majs, Potatis, Svarta bönor

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB