• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Potatisgnocchi med kylskåpsrensarpesto

Potatisgnocchi med kylskåpsrensarpesto

Cina · november 22, 2021 · Leave a Comment

Potatisgnocchi ändå… Det är bland den bästa comfortfood som finns. Det är något med konsistensen, formen och den lena smaken i kombination som gör att det är svårt att sluta äta. Den färska potatisgnocchin går dessutom försvinnande fort att laga, t.o.m. om man gör som jag och både kokar och steker den. Även lite kylskåprsrensarpesto svänger man enkelt ihop. Ett blad grönkål, en matsked pumpakärnor, riven parmesan och lite olivolja. Det är vad jag hade. Du kanske har svartkål, persilja, solroskärnor, hasselnötter, fetaost… Vad vet jag. Det kan inte smaka dåligt om du blandar med lite olja och vitlök.

Kylskåpsrens har aldrig smakat så gott!

Du behöver det här för 1 portion

  • Ca 100 g färsk potatisgnocchi
  • 1 handfull cocktailtomater
  • 1 blad grönkål
  • 1 1/2 msk pumpakärnor
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar

Gör så här

Koka upp vatten i en 1-liters kastrull och salta.

Dela tomaterna på mitten.

Hetta upp en liten stekpanna med lite olivolja, lägg i tomaterna och sänk värmen till medelvärme. Låt tomaterna steka medan du gör peston.

Hacka grönkålen grovt och lägg i mixer (eller mortel) med övriga ingredienser. Mixa och smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer olja för lösare konsistens.

Koka gnocchin tills den flyter upp. Lyft över den till tomaterna och höj värmen i stekpannan. Stek tomaterna och gnocchin tillsammans 1-2 minuter.

Lägg upp, toppa med peston. Smaka av med salt och peppar.

Filed Under: Comfortfood, Leftover rescue, Pastarätter, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Grönkålspesto, Potatisgnocchi

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB