Potatisgnocchi ändå… Det är bland den bästa comfortfood som finns. Det är något med konsistensen, formen och den lena smaken i kombination som gör att det är svårt att sluta äta. Den färska potatisgnocchin går dessutom försvinnande fort att laga, t.o.m. om man gör som jag och både kokar och steker den. Även lite kylskåprsrensarpesto svänger man enkelt ihop. Ett blad grönkål, en matsked pumpakärnor, riven parmesan och lite olivolja. Det är vad jag hade. Du kanske har svartkål, persilja, solroskärnor, hasselnötter, fetaost… Vad vet jag. Det kan inte smaka dåligt om du blandar med lite olja och vitlök.
Du behöver det här för 1 portion
- Ca 100 g färsk potatisgnocchi
- 1 handfull cocktailtomater
- 1 blad grönkål
- 1 1/2 msk pumpakärnor
- 1/2 vitlöksklyfta
- 1/2 dl riven parmesanost
- 1 msk olivolja
- Salt och peppar
Gör så här
Koka upp vatten i en 1-liters kastrull och salta.
Dela tomaterna på mitten.
Hetta upp en liten stekpanna med lite olivolja, lägg i tomaterna och sänk värmen till medelvärme. Låt tomaterna steka medan du gör peston.
Hacka grönkålen grovt och lägg i mixer (eller mortel) med övriga ingredienser. Mixa och smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer olja för lösare konsistens.
Koka gnocchin tills den flyter upp. Lyft över den till tomaterna och höj värmen i stekpannan. Stek tomaterna och gnocchin tillsammans 1-2 minuter.
Lägg upp, toppa med peston. Smaka av med salt och peppar.
Lämna ett svar