• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grillat / Grillad sivri paprika, med fetaost och Dukkah

Grillad sivri paprika, med fetaost och Dukkah

Cina · januari 10, 2022 · Leave a Comment

Det här är lika mycket förrätt eller tillbehör som lunch faktiskt. Så himla gott med de här långa, gröna paprikorna som ser ut som grön chili och heter Sivri. De är liiiiite starkare än vanlig paprika men inget som brinner i munnen. De finns numera att köpa i välsorterade butiker. Jag har en gjutjärnspanna som jag kan grilla i och gjorde det helt utan olja. Men ordentlig hetta i vanlig stekpanna eller såklart grillen funkar också. De ska bli lite brända för det är då det händer grejer med paprika. Recept på hemgjord Dukkah, hittar du här. Gör en gång och du kommer att använda slut på den till allt du kan komma på.

Om du inte har fetaost kan du använda vitost, halloumi eller parmesan.

Du behöver det här

  • 1 påse sivri paprika ca 400 g
  • ca 100 g fetaost
  • zest och juice från 1/2 citron
  • 1-2 msk dukkah
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Hetta upp en stekpanna ordentligt och lägg i paprikan. Stek den så att den får ordentligt med färg.

Lägg upp på ett fat, smula över fetaosten, ringla över olivolja, citronjuice och riv över zest.

Strössla över dukkah och smaka av med salt och peppar.

Filed Under: Grillat, Grönsaker, Smaksättare, Sommarluncher, Tillbehör, Vegetariskt Tagged With: Dukkah, Feta, Sivri

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB