Det här är lika mycket förrätt eller tillbehör som lunch faktiskt. Så himla gott med de här långa, gröna paprikorna som ser ut som grön chili och heter Sivri. De är liiiiite starkare än vanlig paprika men inget som brinner i munnen. De finns numera att köpa i välsorterade butiker. Jag har en gjutjärnspanna som jag kan grilla i och gjorde det helt utan olja. Men ordentlig hetta i vanlig stekpanna eller såklart grillen funkar också. De ska bli lite brända för det är då det händer grejer med paprika. Recept på hemgjord Dukkah, hittar du här. Gör en gång och du kommer att använda slut på den till allt du kan komma på.
Om du inte har fetaost kan du använda vitost, halloumi eller parmesan.
Du behöver det här
- 1 påse sivri paprika ca 400 g
- ca 100 g fetaost
- zest och juice från 1/2 citron
- 1-2 msk dukkah
- olivolja
- salt och peppar
Gör så här
Hetta upp en stekpanna ordentligt och lägg i paprikan. Stek den så att den får ordentligt med färg.
Lägg upp på ett fat, smula över fetaosten, ringla över olivolja, citronjuice och riv över zest.
Strössla över dukkah och smaka av med salt och peppar.
Lämna ett svar