• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Svinnsmarta luncher för livsnjutare

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Långbakad aubergine med fetaost, granatäpple och dukkah

Långbakad aubergine med fetaost, granatäpple och dukkah

Cina · januari 31, 2022 · Leave a Comment

Långbakad! Jag vet, jag vet. Knappast hur man ska rubriksätta ett inlägg för en lunch som man föreställer sig ska vara snabb, men tänk en dag bort istället och under tiden köper du hem aubergine och provar på att göra din alldeles egen Dukkah för jag har fortfarande inte fått nog av det. Vill du ha en genväg till dukkahn skulle det kunna vara Za’atar blandat med lite rostade valnötter eller vad du nu har för nötter hemma.

Men nu kom jag bort från det där med auberginen som ska vara långbakad. Här är det mat som lagar sig själv, men kräver lite framförhållning. Som att skära upp auberginen och slå på ugnen 1 timme innan lunch. Men det fixar man ju om man har en plan.

Tycker du det här med granatäpple är pilligt så finns djupfrysta och färdigpillade att köpa.

Här kommer du lämna en halv fetaost oanvänd. Om du är osäker på när du kommer tillaga den igen så kan du frysa den. Sen tar du fram och använder rivjärn till att ha den på något annat. Frukt till t.ex….

Ugnsbakad aubergine med feta och dukkah

Du behöver det här för 1 portion

  • 1 aubergine
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1/2 fetaost
  • 1/5 granatäpple
  • 1 msk hackad persilja (alternativt mynta eller timjan)
  • 1-2 msk dukkah
  • 1/2 tsk sumak

Gör så här

1 timme innan lunchklockan ringer. Sätt ugnen på 220 grader.

Dela auberginen på längden i 6-8 långa klyftor och lägg i en bunke med olivolja och salt. Blanda så att alla klyftor är täckta. Låt stå i 20 minuter medan ugnen värms upp.

Efter 20 minuter lägger du upp auberginen på en ugnsplåt och ställer in den i ugnen. Låt den baka i ugnen i ca 40 minuter.

Under tiden, pilla ur kärnorna ur granatäpplet.

När auberginen fått mycket färg och är riktigt mjuk är den klar.

Ta ut plåten, strössla över persilja, fetaost, granatäpple, sumak och dukkah. Ringla över lite olivolja. Salta efter behov. Ät direkt från plåten vetja.

Filed Under: Comfortfood, Grillat, Grönsaker, Mat som lagar sig själv, Smaksättare, Vegetariskt Tagged With: Aubergine, Dukkah, Fetaost, Granatäpple, Plåtmat, Sumak

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Broccoli Chiliolja Citron Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Isot Kimchi Krutonger Leftovers Libabröd Majs Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pesto Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Ramslök Rödbetor soppa Spenat Sumak Svartkål Toast Tomatsallad Tomatsås Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Godaste rödbetorna med fetaostcréme – lunch för två eller förrätt för flera
  • Panzanella!
  • Varianter på smörrebröd och gravad äggula
  • Belugalinser och morötter med mizoglaze
  • Norimacka för överblivet ris
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2022