Man kommer hem från sportlov och har en halvsladdrig broccolibukett och sur mjölk i kylen. Fick använda lite extra fantasi för den här lunchen men är väldans nöjd, måste jag säga. Den som vill mojja till det lite extra har lite smält ost på det hele. Om du läste Birria Taco inlägget så ser du att jag gillade grejen med att doppa bröden. Det gjorde så mycket för smaken. Här kan du pensla brödet med ett tunt lager färdig tacosås t.ex. Du kan såklart använda djupfryst broccoli som alternativ.
Du behöver det här till 1 portion
- 1/2 broccolibukett (ca 150 g)
- 1 msk kokosolja (eller annan valfri olja)
- 1 vitlöksklyfta
- 1 salladslök (eller 1/2 rödlök)
- 1/2 färsk chili (eller 1/2 tsk chiliflakes)
- 2 msk hackad koriander
- juice från 1/2 lime
- 1 tortillabröd
- 1 msk tomatsås/tacosås
- salt
Gör så här
Dela broccolin i små buketter och koka den i lättsaltat vatten i ca 4 min. Häll av i den i ett durkslag och låt svalna en stund.
Finhacka chili, vitlök, salladslök och koriander.
Mixa broccolin tillsammans med oljan i en mixer och blanda den sen med de hackade ingredienserna, limejuicen och smaka av med salt.
Hetta upp en stekpanna med lite olja. Pensla tortillan med tomatsåsen och lägg i stekpannan. Stek på båda sidorna tills brödet blivit krispigt. (detta kan göras i ugnen också. Sätt ugnen på 150 grader i tid och pensla brödet. Kör i ugnen ca 15 min)
Lämna ett svar