• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / ”Broccomole” med tomatrostade tortillabröd

”Broccomole” med tomatrostade tortillabröd

Cina · mars 6, 2022 · Leave a Comment

Man kommer hem från sportlov och har en halvsladdrig broccolibukett och sur mjölk i kylen. Fick använda lite extra fantasi för den här lunchen men är väldans nöjd, måste jag säga. Den som vill mojja till det lite extra har lite smält ost på det hele. Om du läste Birria Taco inlägget så ser du att jag gillade grejen med att doppa bröden. Det gjorde så mycket för smaken. Här kan du pensla brödet med ett tunt lager färdig tacosås t.ex. Du kan såklart använda djupfryst broccoli som alternativ.

Du behöver det här till 1 portion

  • 1/2 broccolibukett (ca 150 g)
  • 1 msk kokosolja (eller annan valfri olja)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 salladslök (eller 1/2 rödlök)
  • 1/2 färsk chili (eller 1/2 tsk chiliflakes)
  • 2 msk hackad koriander
  • juice från 1/2 lime
  • 1 tortillabröd
  • 1 msk tomatsås/tacosås
  • salt

Gör så här

Dela broccolin i små buketter och koka den i lättsaltat vatten i ca 4 min. Häll av i den i ett durkslag och låt svalna en stund.

Finhacka chili, vitlök, salladslök och koriander.

Mixa broccolin tillsammans med oljan i en mixer och blanda den sen med de hackade ingredienserna, limejuicen och smaka av med salt.

Hetta upp en stekpanna med lite olja. Pensla tortillan med tomatsåsen och lägg i stekpannan. Stek på båda sidorna tills brödet blivit krispigt. (detta kan göras i ugnen också. Sätt ugnen på 150 grader i tid och pensla brödet. Kör i ugnen ca 15 min)

Filed Under: Comfortfood, Grönsaker, Leftover rescue, Vegetariskt Tagged With: Birria taco, Broccoli, Broccomole

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB