• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Birria taco med savoykål, valnötter och halloumi

Birria taco med savoykål, valnötter och halloumi

Cina · februari 23, 2022 · Leave a Comment

I helgen gjorde jag en variant av Fish Taco Birria och känner att nu finns det ingen väg tillbaka till den gamla vanliga tacon. Den ursprungliga formen av denna rätt är, vad jag förstår, en chili på get som man doppar brödet i. När man doppat brödet steker man det och fyller med ost och chilin. Jag tog med mig doppa-brödet-grejen och det bästa med det är att man slipper få bröd som fastnar i gommen, vilket inte här helt ovanligt med köpetortillas. Dessutom får brödet smak och blir lite krispigt så att man kan forma det och fylla det. Så många pluspoäng redan där.

Min doppsås var superenkel. Jag vispade ihop tomatpuré och vitlök som jag blandade med olivolja en skvätt vatten och lite hönsfond. Sen tänker jag att man kan fylla den här godingen med precis vad som helst faktiskt. Jag råkade ha halloumi, spetskål och valnötter. Men tänk alla sorts leftovers eller kimchi, bönor, linser, quinoa, sallad, falafel, svamp, nötter, majs osv osv… Men glöm för allt i världen inte osten!

Om jag blev mätt på bara en taco. Svar: ja!

Du behöver det här för 1 portion

  • 1 tortillabröd
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1/2 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk hönsfond (om du inte har så funkar det ändå=
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk hett vatten
  • 2 dl strimlad savoykål
  • 1 näve grovt hackade valnötter
  • 1,5 dl riven halloumi
  • 2 msk gräddfil
  • Srirachasås eller liknande t.ex. tacosås
  • salt och peppar

Gör så här

Vispa ihop tomatpuré, vitlök och hett vatten. Tillsätt hönsfonden och olivoljan och häll ut blandningen på en tallrik. Om du inte har hönsfond så använder du salt och peppar att smaka av med.

Stek upp kålen tillsammans med hälften av halloumin och valnötterna tills kålen mjuknat. ca 3-4 minuter. Salta och peppra och lägg åt sidan på t.ex. skärbrädan så att du kan använda stekpannan igen

Vänd tortillabrödet på båda sidor i tomatsåsan och lägg det direkt i stekpannan på sänk till medel/hög värme. Stek ena sidan tills den fått färg (ca 1 minut) Vänd på tortillan och fortsätt steka och lägg på resten av den rivna halloumin och stek 1-2 minuter ytterligare så att brödet får färg.

Lägg på kålen på ena halvan och vik tortillan. Ta upp ur stekpannan och häll gräddfilen och chilisåsen över.

Filed Under: Comfortfood, Mackor, Vegetariskt Tagged With: Birria taco, Halloumi, savoykål, Valnöt

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB