• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Svinnsmarta luncher för livsnjutare

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Överlevarsoppa för marshatare – röd curry med zucchininudlar

Överlevarsoppa för marshatare – röd curry med zucchininudlar

Cina · mars 14, 2022 · Leave a Comment

Jag matar på med sopporna nu för snart går soppsäsongen över i matiga sallader på vårens primörer. Mentalt har jag dock redan tagit klivet in i våren och drömmer om att dricka rosévin, laga mat på grillen och göra fredagspizzan utomhus. Först måste vi dock ta oss igenom mars vilket normalt sett är en av de värsta månaderna på året för mig. Jag är inte utrustad med tålamodet som krävs för att vänta in våren, grönskan och värmen. Tycker att det är kallt, smutsigt och vill solbomba snön som ligger kvar i små retliga högar.

Men icke detta år. Jag ska betvinga mars med glädje. För vecka 11 kommer min bok ÄNTLIGEN ut i handeln och jag ska ha releasefest och skåla med med mina vänner. Jag gör det trots eländet som pågår ute i världen och med vetskapen om att en bokrelease är en trivial sett ur det perspektivet. Men det är fortfarande det roligaste jag gjort och jag är så stolt. Så jag tillåter mig ett litet firande.

Men nu tappade jag visst soppspåret så… Vad jag skulle säga är att röd curry pasta är livets hack. Man behöver nästan inget mer för att krydda upp en het, härlig soppa. Den här soppan påminner lite om Laksa som jag gjort tidigare, men jag hade en zucchini som minst sagt började tappa formen och behövde räddas så den fick utgöra nudlarna och belugalinser som var färdigkokade gjorde soppan lite matig.

Soppa som gör fingret åt mars!

Du behöver det här för 2 portioner

  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 burk vatten (alltså lika mycket som kokosmjölk)
  • 1 msk neutral olja
  • 2 tsk röd curry pasta
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk fisksås
  • juice från 1/2 lime
  • 1/2 zucchini
  • 1 morot
  • 1/2 dl färdigkokade linser
  • 1 salladslök
  • färsk koriander, mynta eller persilja
  • salt

Gör så här

Hetta upp en kastrull med 1 msk olja och tillsätt den röda currypastan. Tillsätt kokosmjölken, vatten och gurkmeja och koka upp.

Under tiden strimla zucchinin och moroten. Om du har en mandolin gör den jobbet. Annars försök strimla så fint du kan.

Tillsätt zucchinin och moroten och linserna till soppan. Låt koka i 5 minuter och smaka av med fisksås, limejuice och ev. salt.

Hacka salladslöken och koriandern och sprid ut över soppan.

Filed Under: Asiatiska smaker, Comfortfood, Smaksättare, Soppa, Vegetariskt Tagged With: kokosmjölk, Linser, Röd curry, Zucchininudlar

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Broccoli Chiliolja Citron Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Isot Kimchi Krutonger Leftovers Libabröd Majs Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pesto Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Ramslök Rödbetor soppa Spenat Sumak Svartkål Toast Tomatsallad Tomatsås Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Godaste rödbetorna med fetaostcréme – lunch för två eller förrätt för flera
  • Panzanella!
  • Varianter på smörrebröd och gravad äggula
  • Belugalinser och morötter med mizoglaze
  • Norimacka för överblivet ris
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2022