Jag matar på med sopporna nu för snart går soppsäsongen över i matiga sallader på vårens primörer. Mentalt har jag dock redan tagit klivet in i våren och drömmer om att dricka rosévin, laga mat på grillen och göra fredagspizzan utomhus. Först måste vi dock ta oss igenom mars vilket normalt sett är en av de värsta månaderna på året för mig. Jag är inte utrustad med tålamodet som krävs för att vänta in våren, grönskan och värmen. Tycker att det är kallt, smutsigt och vill solbomba snön som ligger kvar i små retliga högar.
Men icke detta år. Jag ska betvinga mars med glädje. För vecka 11 kommer min bok ÄNTLIGEN ut i handeln och jag ska ha releasefest och skåla med med mina vänner. Jag gör det trots eländet som pågår ute i världen och med vetskapen om att en bokrelease är en trivial sett ur det perspektivet. Men det är fortfarande det roligaste jag gjort och jag är så stolt. Så jag tillåter mig ett litet firande.
Men nu tappade jag visst soppspåret så… Vad jag skulle säga är att röd curry pasta är livets hack. Man behöver nästan inget mer för att krydda upp en het, härlig soppa. Den här soppan påminner lite om Laksa som jag gjort tidigare, men jag hade en zucchini som minst sagt började tappa formen och behövde räddas så den fick utgöra nudlarna och belugalinser som var färdigkokade gjorde soppan lite matig.
Du behöver det här för 2 portioner
- 1 burk kokosmjölk
- 1 burk vatten (alltså lika mycket som kokosmjölk)
- 1 msk neutral olja
- 2 tsk röd curry pasta
- 1 tsk gurkmeja
- 1 msk fisksås
- juice från 1/2 lime
- 1/2 zucchini
- 1 morot
- 1/2 dl färdigkokade linser
- 1 salladslök
- färsk koriander, mynta eller persilja
- salt
Gör så här
Hetta upp en kastrull med 1 msk olja och tillsätt den röda currypastan. Tillsätt kokosmjölken, vatten och gurkmeja och koka upp.
Under tiden strimla zucchinin och moroten. Om du har en mandolin gör den jobbet. Annars försök strimla så fint du kan.
Tillsätt zucchinin och moroten och linserna till soppan. Låt koka i 5 minuter och smaka av med fisksås, limejuice och ev. salt.
Hacka salladslöken och koriandern och sprid ut över soppan.
Lämna ett svar