Snabbnudlar är verkligen bästa genvägen till smakrika luncher. Nudelhyllan på den asiatiska butik jag oftast handlar på är en dröm. Men eftersom jag lider av svårt beslutsångest har jag hittat min favorit Kimchinudlar och håller mig allt som oftast till den även om jag nästan varje gång blundar och tar en påse för att prova på något nytt.
Men bara nudlar blir i varje fall inte jag mätt på, så idag panerade jag paneer i sesamfrön och jordnötter och åt till. Paneer smakar inte mycket men med lite extra sälta och så den krispiga, nötiga paneringen uppgraderar du enkelt det här till impalunch.
Att panera tycker många är geggigt och skapar mycket disk. Men jag vet inte. Jag använder en och samma tallrik och tycker det är ganska smidigt. Det handlar bara om att inte göra allt på en och samma gång.
Du behöver det här till 1 portion
- 1 paket snabbnudlar
- ca 100 g paneer
- 2 msk salta jordnötter
- 1 msk sesamfrön
- 1 ägg
- 2 msk mjöl
- 1/2 tsk salt
- 1 msk olja
- 1 salladslök
- koriander
Gör så här
Koka upp vattnet till nudlarna.
Krossa jordnötterna i en mortel och blanda sen med sesamfrö.
Häll mjölet och 1/2 tsk salt en tallrik. Dela osten i 4 bitar och vänd bitarna i mjölblandningen så att det fastnar på alla sidor. Lägg ostbitarna på skärbrädan och borsta ur mjölet ur tallriken.
Knäck ägget i tallriken, vispa upp det och doppa ostbitarna i äggröran.
Strö ut jordnöts- och sesamblandningen på skärbrädan och lyft över osten och vänd dem i paneringen.
Lägg i nudlarna i det kokande vattnet och följ tillagningsinstruktionerna.
Hetta upp en liten stekpanna med olja och lägg i ostbitarna. Stek dem på ca 2 min medelvärme på varje sida tills de blivit krispiga.
Under tiden hacka löken och koriandern.
När soppan är klar häller du upp den i en skål och toppar med en panerade osten. Tillsätt ev några droppar soja på osten för extra sälta.
Toppa med lök och koriander.
Lämna ett svar