• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Svinnsmarta luncher för livsnjutare

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Kimchinudlar med sesam- och jordnötspaneer

Kimchinudlar med sesam- och jordnötspaneer

Cina · mars 17, 2022 · Leave a Comment

Snabbnudlar är verkligen bästa genvägen till smakrika luncher. Nudelhyllan på den asiatiska butik jag oftast handlar på är en dröm. Men eftersom jag lider av svårt beslutsångest har jag hittat min favorit Kimchinudlar och håller mig allt som oftast till den även om jag nästan varje gång blundar och tar en påse för att prova på något nytt.

Men bara nudlar blir i varje fall inte jag mätt på, så idag panerade jag paneer i sesamfrön och jordnötter och åt till. Paneer smakar inte mycket men med lite extra sälta och så den krispiga, nötiga paneringen uppgraderar du enkelt det här till impalunch.

Att panera tycker många är geggigt och skapar mycket disk. Men jag vet inte. Jag använder en och samma tallrik och tycker det är ganska smidigt. Det handlar bara om att inte göra allt på en och samma gång.

Kimchnudlar med sesam och jordnötspaneer

Du behöver det här till 1 portion

  • 1 paket snabbnudlar
  • ca 100 g paneer
  • 2 msk salta jordnötter
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 ägg
  • 2 msk mjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 1 salladslök
  • koriander

Gör så här

Koka upp vattnet till nudlarna.

Krossa jordnötterna i en mortel och blanda sen med sesamfrö.

Häll mjölet och 1/2 tsk salt en tallrik. Dela osten i 4 bitar och vänd bitarna i mjölblandningen så att det fastnar på alla sidor. Lägg ostbitarna på skärbrädan och borsta ur mjölet ur tallriken.

Knäck ägget i tallriken, vispa upp det och doppa ostbitarna i äggröran.

Strö ut jordnöts- och sesamblandningen på skärbrädan och lyft över osten och vänd dem i paneringen.

Lägg i nudlarna i det kokande vattnet och följ tillagningsinstruktionerna.

Hetta upp en liten stekpanna med olja och lägg i ostbitarna. Stek dem på ca 2 min medelvärme på varje sida tills de blivit krispiga.

Under tiden hacka löken och koriandern.

När soppan är klar häller du upp den i en skål och toppar med en panerade osten. Tillsätt ev några droppar soja på osten för extra sälta.

Toppa med lök och koriander.

Filed Under: Asiatiska smaker, Comfortfood, Smaksättare, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Kimchinudlar, Paneer, Snabbnudlar

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Broccoli Chiliolja Citron Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Isot Kimchi Krutonger Leftovers Libabröd Majs Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pesto Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Ramslök Rödbetor soppa Spenat Sumak Svartkål Toast Tomatsallad Tomatsås Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Godaste rödbetorna med fetaostcréme – lunch för två eller förrätt för flera
  • Panzanella!
  • Varianter på smörrebröd och gravad äggula
  • Belugalinser och morötter med mizoglaze
  • Norimacka för överblivet ris
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2022