• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Leftover rescue / Broccoli och halloumisallad med pimpat gammelbröd och citrondressing

Broccoli och halloumisallad med pimpat gammelbröd och citrondressing

Cina · maj 4, 2022 · Leave a Comment

Igår hade jag en ganska oinspirerad dag. Visste varken ut eller in om något. I synnerhet inte lunch. När det är så brukar jag satsa på mycket smak. Då kommer man undan med det mesta. Med det sagt så är varken broccoli eller Halloumi fy skam och med min dressing från måndagen så var jag halvvägs. Bröd från korgen med sånt som ska bli smul löste sista pussebiten av lunchen. Det var torra kanter från diverse olika sorter som jag doppade i en mix av paprikapuré och za’atar och sen stekte upp. Inte så värst snyggt men väldigt smakrikt och gott. Här kan du använda vilka kryddor som helst. Det handlar mest om att göra brödet mer smakrikt och mindre torrt så en mix av favoritkryddor, lite vatten och olja funkar också. Och om du inte testat citrondressingen så gör en enkel variant på 2 msk olja, 1 msk citronjuice, salt och peppar.

“En stark upphämtning” kallar jag den här lunchen

Du behöver det här till en portion

  • ca 125 g broccoli
  • 100 g halloumi
  • 1 torr brödskiva
  • 1/2 msk paprika- eller tomatpuré
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk za’atar (eller kryddor som spiskummin, koriander, paprika)
  • 3 msk citrondressing

Gör så här

Koka upp lättsaltat vatten till broccolin. Medan det kokar upp, dela broccolin i små buketter och koka sen i ca 4 minuter.

Under tiden hettar du upp en liten stekpanna (om du har non stick behöver du ingen olja) Bryt halloumin i bitar och lägg direkt i pannan. Stek tills de fått fin färg och lägg upp på tallriken.

Vispa ihop vatten, olivolja, paprikapuré och za’atar och riv ner brödet i munsbitar i blandningen. Rör om så att allt får lite smak på sig.

Hetta upp stekpannan med ett stänk olja och stek brödbitarna tills de blivit lite krispiga.

Blanda ihop allt till en sallad och toppa med citrondressingen.

Filed Under: Leftover rescue, Sallader, Smaksättare, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Broccoli, citrondressing, Halloumi, Sallad, Torrt bröd, Za’atar

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB