Igår hade jag en ganska oinspirerad dag. Visste varken ut eller in om något. I synnerhet inte lunch. När det är så brukar jag satsa på mycket smak. Då kommer man undan med det mesta. Med det sagt så är varken broccoli eller Halloumi fy skam och med min dressing från måndagen så var jag halvvägs. Bröd från korgen med sånt som ska bli smul löste sista pussebiten av lunchen. Det var torra kanter från diverse olika sorter som jag doppade i en mix av paprikapuré och za’atar och sen stekte upp. Inte så värst snyggt men väldigt smakrikt och gott. Här kan du använda vilka kryddor som helst. Det handlar mest om att göra brödet mer smakrikt och mindre torrt så en mix av favoritkryddor, lite vatten och olja funkar också. Och om du inte testat citrondressingen så gör en enkel variant på 2 msk olja, 1 msk citronjuice, salt och peppar.
Du behöver det här till en portion
- ca 125 g broccoli
- 100 g halloumi
- 1 torr brödskiva
- 1/2 msk paprika- eller tomatpuré
- 2-3 msk olivolja
- 1 msk vatten
- 1 tsk za’atar (eller kryddor som spiskummin, koriander, paprika)
- 3 msk citrondressing
Gör så här
Koka upp lättsaltat vatten till broccolin. Medan det kokar upp, dela broccolin i små buketter och koka sen i ca 4 minuter.
Under tiden hettar du upp en liten stekpanna (om du har non stick behöver du ingen olja) Bryt halloumin i bitar och lägg direkt i pannan. Stek tills de fått fin färg och lägg upp på tallriken.
Vispa ihop vatten, olivolja, paprikapuré och za’atar och riv ner brödet i munsbitar i blandningen. Rör om så att allt får lite smak på sig.
Hetta upp stekpannan med ett stänk olja och stek brödbitarna tills de blivit lite krispiga.
Blanda ihop allt till en sallad och toppa med citrondressingen.
Lämna ett svar