• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Pastarätter / Potatisgnocchi med syrad grädde och rökt makrill

Potatisgnocchi med syrad grädde och rökt makrill

Cina · maj 24, 2022 · Leave a Comment

Visst låter det tjusigt! Och ändå gick det så snabbt att göra. Makrill, färdigköpt. Gnocchi, 2 min. Syrad grädde, 1 minut. Jag har för övrigt precis utnämnt makrill till min favoritfisk bland de svenska fiskarna. Den är inte bara god. Den är i särklass den snyggaste fisken också. Rökt makrill är gott till så mycket. Särskilt lite syrliga smaker som syrad grädde och de söta sugersnapsen. Jag kan inte fatta att jag upptäckte syrad grädde så nyligen. Vart har den hållit hus? Hursomhelst. Det här var, i särklass, min lyxigaste lunch på länge. Så bara gör den!

Du behöver det här för 1 portion

  • ca 200 g potatisgnocchi
  • 3/4 dl syrad grädde
  • ca 50 g rökt makrill
  • En handfull sugarsnaps
  • zest från 1/3 citron
  • salt och peppar

Gör så här

Koka upp vatten till gnocchin. Följ tillagningsinstruktionerna.

Under tiden strimla sugarsnaps fint.

Häll av vattnet från gnocchin. Häll i den syrade grädden i kastrullen och blanda med gnocchin. Blanda och värm i en knapp minut.

Häll upp på tallriken. Toppa med makrillen, citronzest, och de strimlade sugarsnapsen.

Smaka av med salt och peppar.

Filed Under: Pastarätter, Snabblunch, Sommarluncher, Sommarmat Tagged With: Potatisgnocchi, Rökt makrill, Sugarsnaps, Syrad grädde

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB