Visst låter det tjusigt! Och ändå gick det så snabbt att göra. Makrill, färdigköpt. Gnocchi, 2 min. Syrad grädde, 1 minut. Jag har för övrigt precis utnämnt makrill till min favoritfisk bland de svenska fiskarna. Den är inte bara god. Den är i särklass den snyggaste fisken också. Rökt makrill är gott till så mycket. Särskilt lite syrliga smaker som syrad grädde och de söta sugersnapsen. Jag kan inte fatta att jag upptäckte syrad grädde så nyligen. Vart har den hållit hus? Hursomhelst. Det här var, i särklass, min lyxigaste lunch på länge. Så bara gör den!
Du behöver det här för 1 portion
- ca 200 g potatisgnocchi
- 3/4 dl syrad grädde
- ca 50 g rökt makrill
- En handfull sugarsnaps
- zest från 1/3 citron
- salt och peppar
Gör så här
Koka upp vatten till gnocchin. Följ tillagningsinstruktionerna.
Under tiden strimla sugarsnaps fint.
Häll av vattnet från gnocchin. Häll i den syrade grädden i kastrullen och blanda med gnocchin. Blanda och värm i en knapp minut.
Häll upp på tallriken. Toppa med makrillen, citronzest, och de strimlade sugarsnapsen.
Smaka av med salt och peppar.
Lämna ett svar