• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Svinnsmarta luncher för livsnjutare

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Fried rice med ditten och datten

Fried rice med ditten och datten

Cina · maj 30, 2022 · Leave a Comment

Fried rice blir aldrig så bra som på leftover ris och tillsammans med ett par ägg, någon form av grönsak och en bra sås har man värsta lunchen. Själv hade jag en skvätt Ponzu och lite chiliolja men du skulle ha vilken sås som helst här. Sök på kategorin ”såser” så kommer det att rassla ut massor med goda förslag.

Du behöver det här för 1 portion

  • 1,5 dl kokat ris
  • 2 ägg
  • 1 morot
  • 1 salladslök
  • 5-6 sugarsnaps
  • 2-3 msk chiliolja
  • 2-3 msk ponzu
  • olja till stekning

Gör så här

Vispa ihop två ägg.

Skiva en morot, sugarsnaps och en salladslök.

Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja och stek först moroten med en nypa salt i en minut. Tillsätt därefter riset och stek allt tillsammans ytterligare någon minut.

Flytta riset till ena halvan av pannan och häll i äggen och stek dem till en omelett och blanda sen ihop den med riset och stek i 1-2 minuter.

Häll upp i tallriken och toppa med sugarsnaps, salladslök, chiliolja och ponzu.

Filed Under: Asiatiska smaker, Leftover rescue, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Chiliolja, Fried rice, Ponzu

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Broccoli Chiliolja Citron Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Isot Kimchi Krutonger Leftovers Libabröd Majs Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pesto Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Ramslök Rödbetor soppa Spenat Sumak Svartkål Toast Tomatsallad Tomatsås Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Godaste rödbetorna med fetaostcréme – lunch för två eller förrätt för flera
  • Panzanella!
  • Varianter på smörrebröd och gravad äggula
  • Belugalinser och morötter med mizoglaze
  • Norimacka för överblivet ris
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2022