Fried rice blir aldrig så bra som på leftover ris och tillsammans med ett par ägg, någon form av grönsak och en bra sås har man värsta lunchen. Själv hade jag en skvätt Ponzu och lite chiliolja men du skulle ha vilken sås som helst här. Sök på kategorin ”såser” så kommer det att rassla ut massor med goda förslag.
Du behöver det här för 1 portion
- 1,5 dl kokat ris
- 2 ägg
- 1 morot
- 1 salladslök
- 5-6 sugarsnaps
- 2-3 msk chiliolja
- 2-3 msk ponzu
- olja till stekning
Gör så här
Vispa ihop två ägg.
Skiva en morot, sugarsnaps och en salladslök.
Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja och stek först moroten med en nypa salt i en minut. Tillsätt därefter riset och stek allt tillsammans ytterligare någon minut.
Flytta riset till ena halvan av pannan och häll i äggen och stek dem till en omelett och blanda sen ihop den med riset och stek i 1-2 minuter.
Häll upp i tallriken och toppa med sugarsnaps, salladslök, chiliolja och ponzu.
Lämna ett svar