• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Svinnsmarta luncher för livsnjutare

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Belugalinser och morötter med mizoglaze

Belugalinser och morötter med mizoglaze

Cina · juni 9, 2022 · Leave a Comment

Juni!!! Denna månad som på sätt och vis är världens härligaste är också världens stressigaste. ALLT ska bli klart för ingen vill gå på semester och lämna en punkt på to-do-listan. Så är det med det och bara gilla läget. Mina luncher blir något hafsigare och jag gör tillvaron så praktisk jag bara kan. Och jo, det slinker ner en del yoghurtluncher också. Men igår kokade jag en omgång belugalinser för att ha i kylen och därmed är ytterligare några luncher kirrade.

Miso!! Det är ändå en riktig smakhöjare. Den kan liksom få en rätt kännas som den har massor med ingredienser och tillagats jättelänge och är därför världens bästa genväg. Idag gjorde jag en liten glaze och penslade morötter med innan jag skickad in dem i ugnen. Funkade fint tycker jag. Till det här skulle du kunna göra en tahinisås eller yoghurtsås men jag hann inte idag så det fick bli lite extra olivolja istället.

Morötter med misoglaze

Du behöver det här till 1 portion

  • 1 1/2 dl kokade linser
  • 3-4 morötter
  • 1 näve ruccola
  • ev gräslök/salladslök till topping
Till misoglaze
  • 1/2 dl vit misopasta
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk honung
  • 1 nypa chiliflakes

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader

Dela morötterna på längden i kvartar

Blanda ingredienserna till misoglazen

Pensla morötterna med glazen och ställ in i ugnen.

Baka morötterna i ca 15-20 minuter. Vänd dem efter halva tiden.

Under tiden koka linserna

Lägg upp linser, ruccola, och de bakade morötterna.

Toppa med lite lök och ev salladslök.

Smaka av med olivolja, chili salt och peppar och ev några droppar citron.

Filed Under: Grönsaker, Mat som lagar sig själv, Sallader, Smaksättare, Vegetariskt Tagged With: Belugalinser, Misoglaze, Morötter

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Broccoli Chiliolja Citron Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Isot Kimchi Krutonger Leftovers Libabröd Majs Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pesto Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Ramslök Rödbetor soppa Spenat Sumak Svartkål Toast Tomatsallad Tomatsås Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Godaste rödbetorna med fetaostcréme – lunch för två eller förrätt för flera
  • Panzanella!
  • Varianter på smörrebröd och gravad äggula
  • Belugalinser och morötter med mizoglaze
  • Norimacka för överblivet ris
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2022