Juni!!! Denna månad som på sätt och vis är världens härligaste är också världens stressigaste. ALLT ska bli klart för ingen vill gå på semester och lämna en punkt på to-do-listan. Så är det med det och bara gilla läget. Mina luncher blir något hafsigare och jag gör tillvaron så praktisk jag bara kan. Och jo, det slinker ner en del yoghurtluncher också. Men igår kokade jag en omgång belugalinser för att ha i kylen och därmed är ytterligare några luncher kirrade.
Miso!! Det är ändå en riktig smakhöjare. Den kan liksom få en rätt kännas som den har massor med ingredienser och tillagats jättelänge och är därför världens bästa genväg. Idag gjorde jag en liten glaze och penslade morötter med innan jag skickad in dem i ugnen. Funkade fint tycker jag. Till det här skulle du kunna göra en tahinisås eller yoghurtsås men jag hann inte idag så det fick bli lite extra olivolja istället.
Du behöver det här till 1 portion
- 1 1/2 dl kokade linser
- 3-4 morötter
- 1 näve ruccola
- ev gräslök/salladslök till topping
Till misoglaze
- 1/2 dl vit misopasta
- 1/2 dl vatten
- 1 tsk honung
- 1 nypa chiliflakes
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader
Dela morötterna på längden i kvartar
Blanda ingredienserna till misoglazen
Pensla morötterna med glazen och ställ in i ugnen.
Baka morötterna i ca 15-20 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
Under tiden koka linserna
Lägg upp linser, ruccola, och de bakade morötterna.
Toppa med lite lök och ev salladslök.
Smaka av med olivolja, chili salt och peppar och ev några droppar citron.
Lämna ett svar