Hoppas att du har haft en härlig midsommar! Jag tog helledigt från sociala medier men det innebär ju inte att jag inte åt god midsommarmat. Ibland är det bara skönt att sätta sig vid bordet och inte tänka på att ta en bild. Ja, sen slog ju supervärmen till och en unge drabbades av solsting och det konsumerades mest chips och Resorb för att få ordning på livet igen.
Idag är det så varmt att jag inte tar mig utanför dörren. Gjorde ett försök att rensa ogräs men dog litegrann så nu är jag inomhus och försöker komma på sval mat att äta ur ett kylskåp som är allt annat än välfyllt. Men en avokado, tomater, granatäpple, pitabröd och en tahinisås blev inte så dumt.
Bröd i sallad!!!
….är livets hack och just därför förekommer det i nästan alla mina sallader. Det bästa av allt är ju att det inte alls spelar roll om det böjar bli torrt. Det råder lite dressing på utan problem och om inte annat så gör olika texturer alla rätter mer intressanta. För att inte tala om att – åtminstone jag – inte blir mätt på bara grönsaker.
Du behöver det här
- 1 rostat pitabröd (eller annat valfritt)
- 1 avokado
- 1 handfull tomater
- 2 msk tahinisås
- lite gröna blad
- 1 nypa torkad mynta
- 1 nypa sumak
Gör så här
Skär, lägg upp, blanda, såsa, sprinkla…
Klart!
Lämna ett svar