• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Avokado och brödsallad med Tahinisås

Avokado och brödsallad med Tahinisås

Cina · juni 27, 2022 · Leave a Comment

Hoppas att du har haft en härlig midsommar! Jag tog helledigt från sociala medier men det innebär ju inte att jag inte åt god midsommarmat. Ibland är det bara skönt att sätta sig vid bordet och inte tänka på att ta en bild. Ja, sen slog ju supervärmen till och en unge drabbades av solsting och det konsumerades mest chips och Resorb för att få ordning på livet igen.

Idag är det så varmt att jag inte tar mig utanför dörren. Gjorde ett försök att rensa ogräs men dog litegrann så nu är jag inomhus och försöker komma på sval mat att äta ur ett kylskåp som är allt annat än välfyllt. Men en avokado, tomater, granatäpple, pitabröd och en tahinisås blev inte så dumt.

Bröd i sallad!!!

….är livets hack och just därför förekommer det i nästan alla mina sallader. Det bästa av allt är ju att det inte alls spelar roll om det böjar bli torrt. Det råder lite dressing på utan problem och om inte annat så gör olika texturer alla rätter mer intressanta. För att inte tala om att – åtminstone jag – inte blir mätt på bara grönsaker.

Du behöver det här

  • 1 rostat pitabröd (eller annat valfritt)
  • 1 avokado
  • 1 handfull tomater
  • 2 msk tahinisås
  • lite gröna blad
  • 1 nypa torkad mynta
  • 1 nypa sumak

Gör så här

Skär, lägg upp, blanda, såsa, sprinkla…

Klart!

Filed Under: Grönsaker, Sallader, Snabblunch, Sommarluncher, Sommarmat, Vegetariskt Tagged With: Avokado, Granatäpple, Pitabröd, Tahinisås

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB