• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Svinnsmarta luncher för livsnjutare

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Stekta vaxbönor med miso-ponzu och pocherat ägg

Stekta vaxbönor med miso-ponzu och pocherat ägg

Cina · september 9, 2022 · Leave a Comment

Tänk att något så enkelt kan låta så flott. I varje fall för att vara en snabblunch på kylskåpsrens. Men det är ju precis vad jag ägnar mig åt på den här bloggen. Levlar matrester skulle man kunna säga. Resten i det här fallet är riset som behövde ätas och då passade jag på med vaxbönorna som ändå inte hittat sin destination, ägg för protein och sås för smak. Sen adderade jag faktiskt lite Katsuobushi som också är en alldeles speciell smaksättare. Supertunna små flarn av rökt, torkad tonfisk som ligger ligger där och darrar på toppen och ger oväntat mycket smak. Kan vara kul att prova om du någon gång hittar en påse i din matbutik. Gott att ha i buljonger, grytor och andra fiskrätter.

Du behöver det här för 1 portion

  • 1 dl färdigkokt ris eller varför inte nudlar
  • 1 näve vaxbönor eller haricot verts
  • 1 ägg
  • 1 krm ättiksprit
  • 1 msk misopasta
  • 2 msk ponzu
  • 1 tsk honung
  • 1/2 tsk sesamolja
  • 1 salladslök
  • 1 nypa chiliflakes (valfritt)
  • 1 nypa rostade sesamfrön (valfritt)
  • 1 tsk Katusobushi (valfritt)
  • olivolja

Gör så här

Hetta upp en stekpanna med 1 msk olivolja och släng i vaxbönorna och en nypa flingsalt. Se till att de får en ordentlig kyss av hettan så att de får färg och ta därefter av dem från plattan (ca 3 – 4 min)

Medan vaxbönorna ligger i pannan. Knäck ägget i en liten kopp och häll över dropparna av ättikan.

Koka upp vatten i en liten kastrull.

Blanda miso och ponzu i en skål och hetta upp i mikron så att misopastan löser sig (max 30 sek). Tillsätt därefter sesamolja och honung och smaka av.

Värm upp ditt ris samtidigt som du lägger ner ägget i sjudande vatten. Låt ägget sjuda i 3 minuter.

Under tiden lägg upp ris, och bönor och hacka salladslöken.

När ägget är klart tar du upp det med en hålslev och lägger upp det direkt på bönorna och häller över såsen och toppar med salladslöken, ev sesamfrön, chiliflakes och Katsuobushi.

Filed Under: Asiatiska smaker, Leftover rescue, Snabblunch, Tillbehör, Vegetariskt Tagged With: Katsuobushi, Miso, Pocherat ägg, Ponzu, Ris, Vaxbönor

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Broccoli Bulgur Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ris Rödbetor Sobanudlar soppa Spenat Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Tahinisås Toast Tomatsallad Tomatsås Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Dinkel- och rågknäcke
  • Jag-älskar-dig-soppa med potatis- och ostrestplätt
  • Linguini med ostronskivling, Pecorino och citronzest
  • Mumsmacka på slattmjölsbröd
  • Grönkål i söt sesamsås med omelett och Tonkatsusås. Och så ett skönt flow…
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2023