Fortsättning på kapitlet ”savoykål och ostronskivling”. Idag i formen av en nudelsoppa spetsad me ingefära och vitlök och så toppad med chiliolja. Här har jag kört med Lao Gan Ma Crispy Chili Oil men att göra egen går ju också snabbt. Här en av mina varianter
Tycker ni att jag är tråkig som upprepar mig. Jag håller med, men livet just nu innehåller lite färre pauser än vanligt så jag äter det jag älskar och samtigt gör slut på det jag har i kylen. Följer minsta motståndets lag helt enkelt.
Du behöver det här till 1 portion
- 70 g valfria nudlar
- 1 msk neutral olja
- 1 tsk sesamolja
- 3 dl vatten
- 1 tärning hönsbuljong
- 2 dl strimlad savoykål
- 1 dl strimlad ostronskivling
- 1 tsk riven ingefära
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1/2 salladslök
- 1/2 msk chiliolja
Gör så här
Hetta upp en kastrull med olja och lägg i svampen, kålen, vitlöken och ingefäran. Stek på medelvärme tills kålen mjuknat.
Häll över vattnet, tillsätt buljongen och koka upp.
När det kokar tillsätter du nudlarna och låter allt koka i ca 4-5 min lite beroende på nudlarna. Stärkelsen i nudlarna kommer att göra soppan lite krämig.
Häll upp soppan i en skål och toppa den med chilolja och salladslök.
Lämna ett svar