• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

massor av mat för moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Bloggen maten och jag
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Nudlar med savoykål och ostronskivling

Nudlar med savoykål och ostronskivling

Cina · oktober 6, 2022 · Leave a Comment

Fortsättning på kapitlet ”savoykål och ostronskivling”. Idag i formen av en nudelsoppa spetsad me ingefära och vitlök och så toppad med chiliolja. Här har jag kört med Lao Gan Ma Crispy Chili Oil men att göra egen går ju också snabbt. Här en av mina varianter

Tycker ni att jag är tråkig som upprepar mig. Jag håller med, men livet just nu innehåller lite färre pauser än vanligt så jag äter det jag älskar och samtigt gör slut på det jag har i kylen. Följer minsta motståndets lag helt enkelt.

Du behöver det här till 1 portion

  • 70 g valfria nudlar
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 dl strimlad savoykål
  • 1 dl strimlad ostronskivling
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1/2 salladslök
  • 1/2 msk chiliolja

Gör så här

Hetta upp en kastrull med olja och lägg i svampen, kålen, vitlöken och ingefäran. Stek på medelvärme tills kålen mjuknat.

Häll över vattnet, tillsätt buljongen och koka upp.

När det kokar tillsätter du nudlarna och låter allt koka i ca 4-5 min lite beroende på nudlarna. Stärkelsen i nudlarna kommer att göra soppan lite krämig.

Häll upp soppan i en skål och toppa den med chilolja och salladslök.

Filed Under: Asiatiska smaker, Comfortfood, Soppa, Vegetariskt Tagged With: nudelsoppa, Ostronskivling, savoykål

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Chiliolja Citron Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ris Rödbetor soppa Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Chili och ponzumarinerade ägg
  • Marängswiss med björnbärssirap och en 15-åring
  • Kryddig linssoppa för förkylda höstdagar
  • Spetskål-,äppel-, och fänkålsslaw med dragon och dijon
  • Rischips med räkor och sötpotatiscrisp
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2023