Igår åt jag lunch klockan tre! Ibland blir det bara så. I synnerhet när man inte har kollegor som rycker tag i en och frågar om man ska med på lunch. Hur som helst så blev det en riktig panglunch eller snudd på mellanmål.
Som barn gillade jag inte tillagad paprika. Idag är det ofattbart för det är något av det godaste jag vet. Ju hårdare grillad desto bättre men det kanske är just det som var problemet med ungdomens paprika. Den var helt enkelt fel tillagad. Den ska bli sådär riktigt karamelliserad och genomgrillad. Sen kan man göra vad som helst med den. Muhammara t.ex. eller som jag igår. Äta den som den är med hummus, grillad rödlök och bröd. Var inte rädd för att trycka på ordentligt med värme. Värmen är både paprikan och lökens bästa vän.
Du behöver det för 2 portioner
- Hummus
- 1 libabröd
- 1-2 röda paprikor
- 1 rödlök
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
- 1/2 tsk sumak
Gör så här
Sätt ugnen på 220 grader
Skär paprikan i halvor och rödlöken i båtar.
Lägg upp på en plåt eller ugnsform, vänd dem i oljan och lägg paprikan med skinnsidan uppåt.
Baka i ugnen ca 20 + minuter. De ska ha ordentligt med färg.
Ta ut ur ugnen, strimla paprikan, salta och peppra. Spar all sky från paprikan för att ringla över hummusen.
Lägg upp hummusen i botten av tallriken. Toppa med paprikan, rödlöken och ev örter. Mynta, timjan och persilja passar alltid bra till.
Lämna ett svar