• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Svinnsmarta luncher för livsnjutare

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Hummus med grillad paprika och rödlök

Hummus med grillad paprika och rödlök

Cina · december 7, 2022 · Leave a Comment

Igår åt jag lunch klockan tre! Ibland blir det bara så. I synnerhet när man inte har kollegor som rycker tag i en och frågar om man ska med på lunch. Hur som helst så blev det en riktig panglunch eller snudd på mellanmål.

Som barn gillade jag inte tillagad paprika. Idag är det ofattbart för det är något av det godaste jag vet. Ju hårdare grillad desto bättre men det kanske är just det som var problemet med ungdomens paprika. Den var helt enkelt fel tillagad. Den ska bli sådär riktigt karamelliserad och genomgrillad. Sen kan man göra vad som helst med den. Muhammara t.ex. eller som jag igår. Äta den som den är med hummus, grillad rödlök och bröd. Var inte rädd för att trycka på ordentligt med värme. Värmen är både paprikan och lökens bästa vän.

Du behöver det för 2 portioner

  • Hummus
  • 1 libabröd
  • 1-2 röda paprikor
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1/2 tsk sumak

Gör så här

Sätt ugnen på 220 grader

Skär paprikan i halvor och rödlöken i båtar.

Lägg upp på en plåt eller ugnsform, vänd dem i oljan och lägg paprikan med skinnsidan uppåt.

Baka i ugnen ca 20 + minuter. De ska ha ordentligt med färg.

Ta ut ur ugnen, strimla paprikan, salta och peppra. Spar all sky från paprikan för att ringla över hummusen.

Lägg upp hummusen i botten av tallriken. Toppa med paprikan, rödlöken och ev örter. Mynta, timjan och persilja passar alltid bra till.

Filed Under: Comfortfood, Grönsaker, Mellanmål, Vegetariskt Tagged With: Grillad paprika, Hummus

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Broccoli Bulgur Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ris Rödbetor Sobanudlar soppa Spenat Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Tahinisås Toast Tomatsallad Tomatsås Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Dinkel- och rågknäcke
  • Jag-älskar-dig-soppa med potatis- och ostrestplätt
  • Linguini med ostronskivling, Pecorino och citronzest
  • Mumsmacka på slattmjölsbröd
  • Grönkål i söt sesamsås med omelett och Tonkatsusås. Och så ett skönt flow…
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2023